MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
20

Arnold Classic Europe 2019 – Dag 2

Posted by Damir Krunic 0 Comment

Andra dagen i Barcelona, snart midnatt och själv sitter man uppe på hotell taket på ute restaurangen och dricker en kall cola zero. Skön kväll lagom varmt, frisk luft och perfekt för att sätta sig ner och reflektera över dagen som gått. Dagen startade med hotellfrukosten som var av den absolut högsta klassen. Att dom hade både äggröra, kokta ägg, stekta ägg och även havssalt säger en hel del om sortimentet på maten. Det var inte fråga om vad som fanns på frukostbuffén utan vad som inte fanns. Jag och Nedzmin gick och hämtade maten i flera omgångar, Nedzmin dock några fler vändor än coachen. Efter frukosten gick vi tillbaka till hotellrummet där Nedzmin tog sig en liten efter frukost powernap.

Sedan var det dags för en promenad till Expo komplexet där tävlingen kommer äga rum på lördag. Under promenaden när vi gick förbi en stor kraftig garagedörr började någon banka hårt på andra sidan och skrika högt. Vi gick tillbaka och testade att öppna dörren som var låst. Nu hörde vi tydligt en tjejröst som skrek ännu högre och bankade hårt medans vi stod framför den stora metall dörren. Man kunde höra i alla fall “please open open”! Nedzmin tog tag ordentligt i det kraftiga dörrhandtaget och drog så hårt så den gick upp och öppnades. Ut kom en panikslagen tjej i 30års ålder som pratade högt på franska mest några få ord engelska och på något sätt lyckades vi tolka det som en kidnappning. Att någon försökt kidnappa henne från gatan. Vi sprang in i porten hon efter oss fortfarande skrikandes på franska. Vi började gå ner för en trappa och mötes till slut av hennes väninna som kunde prata engelska och förklarade för oss att tjejerna hade blivit inlåsta i en garageport och kunde inte ta sig ut på gatan. Vi fick oss ett gott skratt efteråt och nämnde aldrig för de stackars tjejerna att vi trodde att dom blivit kidnappade av någon. Vi fortsatte våran promenad mot Expo hallen.

Inne i Expo hallen tog vi en titt på tävlingsarenan och träffade ett trevligt fitnesspar från Bosnien som vi hade en fin pratstund med. Tjejen i paret hade varit på invägningen och skulle tävla i helgen också. En jättekänd fitnessprofil nere på Balkan @leila.secic. Efteråt var det dax att ta sig till hotellet tog en stund innan vi hittade ledig taxi så det gällde att hålla sig i skuggan i värmen.

Det började redan bli eftermiddag så vi gick in på ett ställe i närheten av hotellet och delade på en 500g entrecote och en pizza. Kim Gerhardt hade anlänt med familjen och var på väg till vårat hotell. Då var det dax för mat igen det blev en rejäl måltid på restaurangen tvärs över hotellet där vi beställde in 2kg T-bone Steak med tillbehör. Sen vart det en liten promenad till ett stort shoppingcenter för vi träffade @belsakstrongman som är Nedzmins första coach, @rauno _heinla och @jfcaronstrongman alla tre riktigt tunga namn. Vart lite umgänge och sedan kom suget efter glass och bakelser som fick tillfredsställas på ett av gallerians fina café. En liten reflektering jag gjorde när jag väl fick se Kim och Nedzmin stå bredvid dom andra grabbarna är att vi alltid brukar prata om hur stora grova alla kända strongman är men i detta fall såg faktiskt både Belsak och Rauno rätt så små ut bredvid våra atleter. J-F Caron var nästan i Nedzmin size kanske inte riktigt lika bred men otroligt kvalitativ muskulatur. Man kan se att det ligger bakom massa års tung träning. Som man brukar säga i kraftsports världen snubben är riktigt kompakt och packad! Ryggen,axlarna och trappsen skulle kunna vilken proffsbyggare som helst att bli avis. Och än har man inte fått se dom riktiga jättarna Licis, Matteus och Shaw!

Under promenaden tillbaka mot hotellet vart det ett litet snack för grabbarna en stor familjepizza. Coachen avstod dock och nöjde sig med en kall cola zero. Medans jag skriver färdigt detta inlägg nu snarkar Nedzmin högt och sover riktigt gott, mätt och belåten slängde i sig lite chips innan sängen. Att han är hungrig konstant är ett bra tecken speciellt med tanke på att han blev förkyld för några dagar sedan och då brukar man oftast tappa matlusten, så detta ser jag som ett tecken på tillfrisknande. Imorgon är planen att äta frukost sen åka in och titta på IPF bänkpress tävlingen där bla. Belsaks tjej kommer tävla. Nu får mobilen sättas på laddning så coachen for snarka lite med.

  

Share

Leave a Reply


*


Translate