MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
21

Arnold Classic Europe 2019 – Dag 3

Posted by Damir Krunic 0 Comment

Barcelonaäventyret fortsätter. Jag kan bara säga vilken fantastisk dag i en helt underbar stad! Nedzmin somnade för en bra stund sen mätt och belåten sista måltiden vart indisk restaurang mycket ris och kyckling en klassisk ticka masala chicken med vitlöksnanbröd. Det var nog första gången den stora Bosniern åt indiskt och jag fick en känsla av att han absolut inte ångrade sig att prova på coachens rekommendation. Som coach känner jag att mitt är gjort för dagen så jag passar på att duscha och gå ut och sätta mig igen på hotell restaurangen som ligger uppe på taket och börja skriva sån nattuggla som jag är.

Dagen startades igen med hotell frukost och en powernap efteråt. Sen tog vi oss till Expo hallen för att träffa @belsakstrongam @rauno_heinla och @akunstelj. Vi spanade in lite tävlingsarenan olika monter för att sedan bege oss i jakt efter mat.Vi hamnade i en jättelik galleria (Skandinavia Mall, släng dig i väggen) där vissa åt rejält med pasta och andra ordentliga köttbitar. Lagom efter maten kom @kim_gerhardt och mötte upp oss innan vi skulle tillbaka till tävlings arenan för grengenomgång.

Det började strömma in strongman athleter och folk började samlas runtom. Alla ville passa på att ta foto och växla ord men sin favoritstrongman. Där börjar man förstå hur stort strongman har blivit på senare år. Naturligtvis har internet och sociala medier gjort sitt med som ett verktyg för att sprida sporten med galen hastighet. Naturligtvis passade vi också på att fota oss och växla några ord med några av dom tyngsta namnen i sporten. Killarna stod som stora snälla bumbibjörnar och tog emot sina glada fans för fotografier, selfies och lite småprat.

Hela atmosfären var väldigt varm med positiv energi och massor med glädje. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om varje atlet men här kommer enkelt och kort min reaktion och upplevelse av varje atlet.

Shyvliakov – vilken muskulatur! Traps och ryggtavla från annan planet.

Novikov – så atletisk! Hälsar alla varmt med två händer vilket för mig visar en otrolig ödmjukhet.

Brian Shaw – perverst enorm!!!! Lätt den överlägset största människan jag någonsin fotat med och man har sett en hel del stora atleter genom åren.

Belsak – otroligt satt och packad, alltid glad och redo för bus och skoj.

Rauno Heinla – man ser bara rakt av att detta är ett riktigt kraftpaket med många års hård träning bakom sig. Vi pratade en hel del. Alla kan säkert känna igen situation där man första gången träffar på någon och kemin bara stämmer på en gång precis som man skulle känt varann sen många år tillbaka. Några intressanta fakta om honom som jag fick reda på. Gjorde sin första bänkpress tävling när han var 10 år gammal. Tävlade första gången i strongman som 18-åring. Hållit på med både olympisk lyftning och styrkelyft. Vi var båda överens om att olympisk lyftning måste vara den bästa grunden att börja med sen kan man lätt byta till vad man vill. Tror Anders Bergström håller med här till hundra procent och säkert många andra riktigt bra tränare.

Jerry Pritchett – galet tjock muskulatur och brutal ryggtavla han med. Lite mer tillbakadragen än de andra. Förmodligen superfokus nu bara på tävlingen innan det är klart.

Matteus Klieskowski – väldigt atletisk lång och muskulös. Går omkring avslappnad och småpratar med allt och alla gav lite tips till Nedzmin och Kim i ok hur man skulle hålla just i denna modell som kommer användas av tävlingen och var gjord av rouge.

Har förmodligen glömt ett och annat namn och hann inte heller fota mig med alla, men det ska jag försöka ta igen imorgon efter tävlingen. Själva expot är galet med kosttillskotts företag och tillverkare av gymmaskiner. Man kan se att just Bodybuilding och fitness är bra stort i Spanien. Passade på att fota mig även med en och annan fitnesstjej och inte minst med två riktigt starka tjejer vilket absolut inte får glömmas. Vinnaren av Kanadas starkaste kvinna @strong_memine och tjejen som kom tvåa efter henne @sambelliveauu. Kan säga det var rejäl size på tjejerna med (i vår värld av kraftsporter är detta en komplimang) så även Kanadas strongwoman verkar hög nivå på och inte bara killarna.

Liten reflektering över staden och dess invånare. Otroligt trevliga sociala människor. Otrolig blandning på alla möjliga nationaliteter och dom flesta pratar riktigt bra engelska. Vi träffade på en taxichaufför från Pakistan som jobbar här sedan 8 år tillbaka och pratar flytande norska då hans familj bor i Oslo. Han jobbar här för han trivs i Barcelona och tjänar som taxichaufför 4000-5000 euro i månadslön, och priserna här är ju inte ens i närheten som i Norge. En annan taxichaufför från Marocko var född här, 23 år gammal, studerar och kör taxi parallellt med studier och berätta att han älskar Barcelona och dess invånare.

Har på mig en t-shirt med Serbiens flagga och bartendern börja prata med mig på serbiska. Det visar sig att hon är rumän från närheten av Timisoara stad som ligger i Rumänien bara strax över en timmes bilresa från min hemstad Vrsac som ligger 17 km ifrån rumänska gränsen. Hon berättar att hela familjen bor här sen 18 år tillbaka och att hon förälskat sig i denna stad sen första gången hon kom hit och stannat här. Kan varmt rekommendera till alla ett besök till Barcelona mycket sevärd och trevlig stad men invånare som varmt tar emot turisterna.

Imorgon gäller det, tävlingsdagen! Kvällens check med grabbarna gav intryck av att båda är nöjda och ser fram emot att få fajtas imorgon mot de bästa namnen. Kim slog pers idag på vågen för i år, så med andra ord har han inte varit såhär tung på länge. Samma med Nedzmin. Jag som coach börjar redan fokusera på allt vi måste få med oss. Det inhandlades tidigare på mataffären en del produkter som ska med. Vätskersättning, salter, bananer riskakor osv. Det gäller imorgon att hellre packa in i väskan extra mycket än att någonting fattas.

Snart börjar baren stänga igen här så nu är det dags för mig att avsluta denna text. Men innan jag gör det så måste jag bara få med att jag och Ervin Katona träffades för första gången idag i person och det var väldigt trevliga konversationer. Ervin kommer döma tävlingen imorgon. Han är den bästa strongman Serbien haft någonsin. Under en period var han den strongman som tävlade flest tävlingar någonsin. Lite som Milos Sarcev inom byggning som är den bästa bodybuildern Serbien haft.

Share

Leave a Reply


*


Translate