MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
29

Spontan visit på STK

Posted by Damir Krunic 0 Comment

Hej alla maxstyrka följare!

Idag vart det ett spontant besök på STK (Sundbybergs atlet klubb). Jag hade pratat med @samkarlborg en av killarna jag coachar och han skulle köra ett lätt bänkpass.

Jag är ju sjukskriven fortfarande och tar det lugnt efter min operation jag gjorde 2sept då jag opererades för navelbråck.Så att ta en liten promenad dit är perfekt återhämtning för mig.

När jag kom dit så hade Sam redan värmt upp och börjat köra på. Idag var på tapeten bänkpress med benen uppe i luften och högreps träning.

@andershenriksson1 var där idag och körde också ett bänkpass och berättade för mig att han kör på nu inför Tyngre Classic bänkpress tävlingen där man kommer tävla enligt wilkspoäng tabell som faktiskt inte gäller längre inom IPF men denna tävling kommer man använda sig av den. Jag och Anders har känt varandra sen många år tillbaka om jag minns rätt över 15år så jag frågade honom om han kunde tänka sig att gå med på en spontan intervju när han tränat klart och att jag filmar lite när han bänkar och lägger ut allting i min blogg på maxstyrka.

Det gillade han så det var bara att köra på! För er som inte vet vem Anders Henriksson är så kan jag berätta att det är en av Sveriges absolut bästa bänk pressare och det har han varit nu i måånga år! Han är 45år idag men tävlar fortfarande i senior klassen och platsar in i senior landslaget med sina grymma resultat. I intervjun får vi reda på bland annat att Anders kör bänkpress 4 gånger i veckan. Han avslöjar sina favorit komplement övningar, vad för slags mat han äter för att bli stark, hur han tränar, vad han laddat på med för mat kvällen innan denna pass och mycket mer.

STK har en härlig anda det är en gammal förening med tradition av starka lyftare inom både styrkelyft och tyngdlyftning. Tunga namn som Lars Noren och Leif Nillson har en gång i tiden tränat och tävlat för denna klubb. Den säkert mest uppskattade och mest saknade coachen någonsin Hasse Palmer som gick bort för inte alls så länge sedan. Idag har dom nog mer licensierade lyftare än någonsin både inom SL och OL vilket säger en hel del. Lokalen är stor och fräsch med mycket öppna ytor och podier där många kan träna samtidigt. Utrustningen är av topp klass! Det är ett trevligt gäng som kör denna söndag och jag passar på även att filma lite andra medlemmar och ta ett gruppfoto. Jag berättar att detta kommer hamna på maxstyrka och alla ställer upp på gruppfotot väldigt glada vilket uppskattas enormt! Jag vill tacka alla som var där idag och förgyllde detta inlägg.

@samkarlborg, @andershenriksson1, @wallanderslyfter, @danielsilvennoinen, @soophooo och @martinengquist. Har jag råkat glömma någon så är det för att jag inte fått reda på allas instagram.

Här är i alla fall några foton från dagen så länge.

Keep it strong! @coach_rasputin

Share

Leave a Reply


*


Translate