MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Sveriges Starkaste Man 2019 i klassen för 40-plusare (masters) och Sveriges Starkaste Kvinna 2019 i klassen u82 kg hölls i helgen i Sundsvall. Legenden Anders Johansson, även känd som Starkeanders, höll i micken och Sveriges Starkaste Man Martin Forsmark var domare.

I gubbklassen ställde fem atleter upp. Starkast av dessa var förhandsfavoriten Fredrik Svensson som vann fem av sex grenar. En solklar seger för Fredrik som nu tränar för tungviktsfinalen den 13 oktober.

Näst starkast var silverryggen Stefan “Stisse” Bergqvist som fick med sig fem andraplatser i grenarna. Peter Svedberg, som nu är tillbaka efter en långdragen nervskada, tog tredjeplatsen i tävlingen.

SSM 2019 (masters) – slutresultat:

1. Fredrik Svensson – 26 p
2. Stefan Bergqvist – 21 p
3. Peter Svedberg – 18 p
4. Anders Persson – 14 p
5. Nicklas Nordin – 11 p

Foto: Fredrik Svensson (Facebook)

I damklassen var det åtta deltagare. Även här fanns det en tydlig förhandsfavorit i form av Bobby Sundberg som kom tvåa i fjolårets final i den öppna klassen. Hon var också totalt överlägsen här och vann samtliga sex grenar i storslagen stil.

Tvåan var lika självklar som ettan. Den blott 16-åriga Cassandra Annergren fick med sig fem andraplatser i grenarna och kunde briljera hem silvret. Otroligt imponerande. Veronica Liljeroth, som kom fyra i den öppna klassen förra året, tog här bronset.

SSK 2019 (u82 kg) – slutresultat:

1. Bobby Sundberg – 48 p
2. Cassandra Annergren – 41 p
3. Veronica Liljeroth – 32 p
4. Maria Tingbacke – 27,5 p
5. Therese Beirup Espenkrona – 24,5 p
6. Sofie Minicz Owino – 16 p
7. Åsa Stonegård – 11 p
8. Sara Zettergren – 10 p

Foto: Sara Zettergren (Facebook)

Share

Leave a Reply


*


Translate