MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
01

Test – SACKit ROCKit

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Danskarna är främst kända för öl, röda korvar, taskiga levnadsvanor och världens bästa leksak (LEGO). De är också kända för design, något som det danska designföretaget SACKit har tagit fasta på. SACKit tillverkar, som namnet skvallrar om, sittsäckar, men också hängmattor, soffbord, högtalare och barstolar. De har nu breddat sitt produktutbud med ett par trådlösa True Wireless-lurar som de kallar för ROCKit, och vi har testat dem.

Produkten

ROCKit är True Wireless-lurar som har riktigt imponerande specifikationer på papperet. Lurarna är vatten- och svettresistenta (iPX5) vilket betyder att man inte bör simma med dem, men väl springa i spöregn. De är dessutom lätta, har Bluetooth 5.0 och har en riktigt bra batteritid (mer om det längre ner). Trots att de har Bluetooth 5.0 har jag upplevt att det kan ta en halv sekund innan de är synkade när man tar ut dem ur fodralet. Annars känns uppkopplingen stabil. Man kan inte para ihop dem med mer än en enhet åt gången, så om man vill växla mellan t.ex. datorn och mobilen så får man koppla ifrån dem från den ihopkopplade enheten först.

Komfort och design

Då SACKit främst sysslar med designprodukter av olika slag skulle man kunna misstänka att även deras lurar är ytterst väldesignade. Laddningsdosan som lurarna ligger i är dock inte vidare snygg. Den ser ut som en liten snusdosa och känns både billig och plastig. Locket på etuin känns rangligt och ohållbart, men sitter lyckligtvis på plats med en magnet. Även själva snäckorna hålls på plast i etuin med hjälp av magneter så att de inte ska falla ner på marken när man ska ta ut dem. Till skillnad från laddningsdosan så är snäckorna snygga och väldesignade. De är små och diskreta och putar inte ut nämnvärt ur öronen. De har inga fysiska knappar, men väl metalliska touchknappar på båda snäckorna. Ett tryck på höger snäcka höjer volymen och om man håller inne knappen i två sekunder byter till nästa låt eller svarar på samtal. Motsvarande tryck på den vänstra snäckan sänker volymen och byter till föregående låt. Två tryck pausar låten eller svarar om någon ringer, oavsett vilken snäcka du trycker på, och tre tryck aktiverar Google Assistent eller SIRI. Det fungerar som det ska, och jag har sällan några problem med att byta låtar eller förändra volymen, men det hade inte skadad om det gick snabbare från tryck till att lurarna reagerade på kommandot. Lurarna responderar inte så snabbt på knapptryckningarna som jag hade önskat.

Det följer med silikonpluggar i tre olika storlekar, men inga vingar. Tanken är att man ska trycka in dem grunt i hörselgången och sedan vrida dem på plats, precis som med t.ex. Jabra Active 65t, men jag har svårt att få dem att sitta helt fast. Det gör att jag titt som tätt får trycka in dem igen när de håller på att lämna öronen. Ett par vingar hade verkligen behövts här, alternativt skumpluggar eller liknande, i synnerhet om man är ute och springer. Under ett par styrketräningspass har de varit nära att slinka ut mitt under setet, men oftast sitter de kvar, om än inte så fast som man hade önskat. Det här är dock väldigt subjektivt, och för vissa kanske snäckorna sitter som gjutet.

Ljudkvalitet

När det kommer till ljudkvaliteten så kan man sammanfatta den som riktigt bra. Det finns ingen del av ljudet som släpar, utan de presterar bra över hela registret. Basen är djup utan att ta över, mellanregistret är detaljerad och diskanten är rapp, krispig och klar. De som föredrar tung bas kommer få sitt, samtidigt som de som gillar ett renare och ljusare sound kommer kunna njuta av de högre frekvenserna. De funkar bra oavsett musikgenre helt enkelt, inklusive podcasts. De är volymstarka också, så om man vill fläska upp volymen till ohälsosamma nivåer så går det också. De stänger ute omgivande ljud bra när man väl har lyckats trycka fast dem. Det finns dock inget ambientläge, och de känner heller inte av när man tar av dem ur öronen så att musiken stoppas, något som en del andra lurar gör. Det är dock inget stort minus, såklart. Ljudet under telefonsamtal är å andra sidan godkänt, men inte mer.

Batteritid

Det senaste året har True Wireless-segmentet genomgått en stor förändring när det kommer till just batteritiden. För bara något år sedan var tre timmar standard, men den senaste tiden har batteritiden fördubblats. Här är batteritiden bättre än så. Snäckorna kan användas i hela åtta timmar innan de behöver stuvas ner i laddningsfodralet igen. I praktiken, med normal ljudvolym, håller dem i strax över sju timmar, men även det är riktigt, riktigt bra. Laddningsasken kan bidra med ytterligare 20 timmar, även det väldigt bra. Fodralet laddas antingen genom en usb-c-kabel eller genom trådlös laddning, om man har en trådlös laddare.

Slutsats

Det danska designföretaget SACKit har visat att de bemästrar mer än sittmöbler och soffbord. Deras första True Wireless-lurar ROCKit briljerar både när det kommer till ljudkvalitet och batteritid. De är dessutom vatten- och svettresistenta, har Bluetooth 5.0 och kan stoltsera med trådlös laddning. Om de hade suttit lite mer fast i öronen, om laddningsfodralet hade haft en bättre kvalitetskänsla och om knapparna hade responderat lite snabbare på knapptryckningarna hade betyget blivit maximala 5/5. Nu får det bli en stark fyra och en rekommendation från oss.

+ Riktigt bra ljudkvalitet
+ Fantastisk batteritid
+ Bluetooth 5.0
+ Svettsäkra
+ Snygga
+ USB-C och trådlös laddning
– Lite sega touchknappar
– Plastig laddningsfodral
– Lite lös passform

SACKit ROCKit

Hörlursmodell: In-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Bluetoothversion: Bluetooth 5.0
Batteritid: 8 timmar aktivt
Mikrofon: Ja

SACKit ROCKit kan ni köpa hos utvalda elektronikaffärer och här.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Recensionen är 100% oberoende. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate