MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Då var det återigen dags att ansöka om att hålla tävlingarna Sveriges Starkaste Kvinna!

Styrgruppen består av Anna Rosén, Anki Öberg och Oskar Jonsson. På sikt kan eventuellt ytterligare en person ingå. Först vill vi tacka 2019 års arrangörer för fantastiskt bra arrangerade tävlingar och vi hoppas ni ansöker igen samt att fler tar chansen att ansöka. Det går självklart bra att ansöka om att arrangera båda viktklasserna så länge tävlingarna inte sker på samma dag då flera atleter tävlar i båda tävlingarna.

Vi söker arrangörer för SSK -öppna och SSK -82 kg.

SSK-63kg har som det ser ut nu redan en arrangör. Mer info kommer!

För er som är intresserade av att hålla tävlingarna skicka intresseanmälan till info@maxstyrka.se senast den första februari.

Ansökan ska innehålla:

 • Tid och plats
 •  Ansvarig arrangör, fysisk eller juridisk person. Ansvarig arrangör får tävla.
 •  Lämpligt närliggande boende.
 •  Tävlingsledning, domare, eventuell andredomare, speaker, grenansvarig och sekretariat.
 •  Planerade grenar och utförande. Detta ska endast vara ett förslag, det slutgiltiga grenvalet bestäms i samråd med styrgruppen.

Följande gäller:

 •  För att ta reda på vem som är starkast bör styrkan i hela kroppen testas. Detta kan se ut på många olika sätt och strongwoman är allt annat än standardiserat. För att göra det så rättvist som möjligt för att få fram den starkaste följer här vissa stadgar som gäller för att utse Sveriges Starkaste Kvinna.
 •  Det skall minst vara sex grenar.
 •  Alla som vill och klarar viktgränsen skall få deltaga. Undantaget atleter avstängda för doping som inte får deltaga.
 • Det är upp till arrangören att ha en cut efter 2-3 grenar där de tio främsta går vidare.
 •  En tävling ska innehålla en gren som testar presstyrkan och en gren som testar rygg/ben-styrkan, alltså någon typ av marklyft eller knäböj (om arrangören kan påvisa att det går att döma böjgrenen på ett bra och rättvist sätt.)
 •  Startordningen till första grenen lottas fram därefter omvänd startordning där vinnaren från första grenen startar sist i andra grenen och så vidare. Till sista grenen skall den totala poängen gälla för den omvända startordningen. Vid samma slutpoäng så gäller bästa placering i grenarna enligt internationell praxis alternativt en utslagsgren. För att undvika missförstånd så ska poängen räknas så att den som vinner grenen får högst poäng dvs segraren i tävlingen kommer att ha högst poäng när tävlingen är avslutad.
 •  Grenarna som väljs måste ha förekommit i liknande form på någon av de större tävlingarna de senaste fem åren. Dessa tävlingar är Världens Starkaste man/kvinna, Europas Starkaste man/kvinna, Sveriges Starkaste man/kvinna, Arnold Strongman Classic och finalen i Strongman Champions League.
 • Styrgruppen kommer titta på helheten i grenval, viktval och utförande, men även utförande i enskilda grenar.
 • Startavgiften skall vara 400 kr och det skall ingå t-shirt och plakett/pokal/medalj till SAMTLIGA tävlande. Avgiften betalas lämpligen i förskott till arrangören senast fyra veckor före tävlingsdag.
 •  Huvuddomaren samt eventuell andredomare skall själv ha tävlat på motsvarande tävlingsnivå eller kunna påvisa liknande kompetens.
 • Sista anmälningsdagen för att tävla är en månad före tävlingsdag och grenarna skall bli officiella senast två månader innan tävlingsdag (små förändringar får förekomma efter styrgruppens godkännande)Med vänlig hälsning Anki , Anna och Oskar
Share

Leave a Reply


*


Translate