MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Om en vecka vid den här tiden vet vi vem som blev Sveriges starkaste kvinna 2019!

I år gör 11 urstarka damer upp om titeln. De kommer lyfta, svettas, skrika, peppa varandra, känna sig vilsna, känna sig starka och framförallt, de kommer ha vansinnigt kul!
Ja, det känns jobbigt att inte ställa upp, och ja, det kändes än mer jobbigt när jag pratat med alla tjejerna och få på pränt vad de tycker och känner inför SSK 2019. Men det är en tid för allt och just nu är det rehab (och en del PB:n än så länge) och jag är tillbaka 2020, lita på det!

Skillnaden i år från förra året är att det inte blir någon cut, dvs alla får göra alla grenar, då de bara är 11 deltagare så hinns det med! Personligen gillar jag att man för göra allt, känns så trist att åka ut efter två eller tre grenar, när ens bästa grenar kanske är efter cuten!

Pinch Hold
20kg  viktskiva i järn i varje hand     

Circus dumbell press for reps
Olika vikter, tyngre slår lättare oavsett reps på lättare
31kg, 42kg, 53kg

Sandbag loading  Podium 85cm
45kg – 25m
68kg – 20m
90kg – 15m
114kg – 10m

Deadlift ladder 90s
140kg, 150kg, 160kg, 170kg,
180kg, 190kg, 200kg, 210kg

Truck pull on ladder
TUNG!!

Atlas stenar Podium 120cm
100kg, 110kg, 120kg, 130kg

 

Här kommer de tävlande!!

 

 

 

Veronica Liljeroth 

 

Vad jobbar du med?  

Jag jobbar på grönsakshallen Sorunda syd ett frukt och grönsakslager i Hässleholm där jag använder mig kropp fysiskt i 8 timmar om dagen.  

Hjälper din träning dig i arbetet? 

Jag måste nog säga att min träning hjälper mig till en vis del på arbetet, men jag känner samtidigt att jag inte kan köra fullt ut på träning då jag har ett väldigt fysiskt jobb och kroppen orkar inte hur mycket som helst. 

Var du stark innan du började träna? Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman? 

Jag började spela innebandy när jag var 10 år och spelade det i 12 år så starka ben har jag nog alltid haft. Resten kan ju diskuteras. När jag inte längre kunde spela innebandy så gick jag in på gymmet för att prova det och för att hålla igång min kropp, jag fastande direkt för det, så har gått till gym i ca 7 år, sen kände att jag ville utveckla min styrka, så passade bra när jag fick möjlighet att prova på strongwoman i April 2017 som jag fastnade för direkt och håller nu även på och bygger mitt egna strong(wo)man gym som jag hoppas kunna öppna lite smått för i början av året.

Vad tycker du om årets grenar? 

Årets grenar ser lovande ut för mig, jag är taggad.

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med?  

Kunde jag byta ut något så hade jag valt bort säckarna och slängt in farmers walk istället.  

Har du tävlat tidigare?  

Jag har hunnit med 6 Ssk sen jag började 2017 i 3 olika viktklasser, min senaste Ssk var -82 kg i Sundsvall nu i år där jag kom på pallen.

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen? 

Förra året kom jag fyra i öppen klass, så mitt mål är att klättra upp minst en placering för att stå på pallen i år, skulle varit grymt kul med tanke på hur mycket man offrar för att komma dit man vill, men jag är inte klar på långa vägar så håll tillgodo.  

Vem tror du vinner?  

Jag skulle vilja säga mig själv men jag måste vara realistisk så säger att Martina och Bobby får kriga om den platsen och jag kommer ligga dem hack i hälarna.  

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?  

Jag tror på jämnställning så när det är lika för oss kvinnor som män så tror jag sporten kommer växa mer för oss kvinnor också. 

 

 

Ida Johansson

 

Vad jobbar du med?

Averkningsplanerare. 

Hjälper din träning dig i arbetet?

Ja, då jag är i ständig rörelse i olika terräng oavsett väder. Så jobbet har gett mig bättre flås och ork 

Var du stark innan du började träna?

Har alltid vart ”bonnstark” men skämdes för det när jag var yngre. Var inte lika ok för tjejer att vara stark och större kroppshydda. Vilket ledde till att jag många år kämpade mot ätstörningar. Önskat jag kunnat klappa mig på axeln som ung och bara köttat å vart stolt över min styrka och kropp. Inte lyssnat på glåpord eller mobbare. 

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman?

Har tränat i ca 3 år. Blev introducerad av Marie Nilsson och Henrik Saxin fortsatt sen dess blir bara roligare för varje gång. En lekpark för vuxna, älsköört. 

Vad tycker du om årets grenar?

Årets grenar verkar va väldigt roliga och har inte så mycket att jämföra med.

Har du tävlat tidigare? 

Har gjort fem tävlingar på dessa år.

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen?

Har inga större förväntningar på tävlingen då jag inte ens skulle kunnat lyft en vikt enligt läkarnas utsago efter en armskada. Så är bara jäkligt nöjd jag ens tränar och tävlar igen. Blandning mellan värmländska och dalkulla då ger man sig aldrig.

Vem tror du vinner? 

Bobby vinner

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?

Ha fler event/workshops. Trycka på den fina stämning och gemenskap som finns. Har spelat fotboll och åkt skidor där man vart konkurrenter och här hejar alla. Alla hejar ger tips och är så goa mot varandra. Man behöver aldrig känna sig dum för att fråga, inte ens under en tävling. Man blir varm i själen och bara lycklig över att få va med i gemenskapen.
Skulle fler va med på tävlingen och känna detta tror jag det skulle bli Sveriges största sport faktiskt. 

 

Sarah Nilsson 

Vad jobbar du med? Hjälper din träning dig i arbetet? 

Jag jobbar som frukostchef så de är mycket spring och tung lyft så de har verkligen hjälpt mig i jobbet. Jag jobbar en hel dag i 120  

Var du stark innan du började träna?

Har alltid gillat styrketräning och är uppväxt på en gård. Så har alltid haft grunden.

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman?

Har tränat specifikt strongwomen i ca 4år.

Vad tycker du om årets grenar?

Tycker nog pincholden kunde bytas ut mot något roligare
Inte speciellt mycket action. Ska bli kul å dra lastbil aldrig prövat  

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med?

Ta bort loading å ersätta med ok.

Har du tävlat tidigare?

Ja ja har tävlat tidigare ,min första tävling va i -63 haha lite tyngre nu men betydligt starkare körde -82 förra året samt WHEA -75 kg klassen.

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen?

Jag har som mål att inte 0 i någon gren, då vissa moment är tunga.

Vem tror du vinner?

Tror de kommer bli jämt i år Martina å Bobby kommer absolut slåss om toppen om inget oförutsett inträffar.

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?

Jag tror sporten hade växt om vi fick upp folks ögon mer kanske sponsorer utanför fitness/styrke världen men även sänds på tv som SSM gjorde. 
Hade nog verkligen gett sporten en kick framåt.

 

 

 Jenny Rydgren

 

Vad jobbar du med?

Lokalvårdare

Hjälper din träning dig i arbetet? 

Ja, det blir en del tunga lyft i perioder.

Var du stark innan du började träna?  

Nej, jag va nog ganska normalstark om det finns nåt som heter det. 

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman?

Jag har tränat i 4-5 år varav strongwoman ca 1 år. 

Vad tycker du om årets grenar? 

Överlag okej grenar, kul att de tar in lite udda som tung ladder, men ska jag va helt ärligt så gillar jag tanken med att man INTE får veta grenarna alls i förväg 🙂 

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med? 

Personligen hade jag hellre sett stock eller apollon for reps än cirkushantel och eventuellt nåt annat än vanlig markstegen — istället superyoke eller bilmark. 

Har du tävlat tidigare?  

Har gjort ett par folkklasstävlingar, detta blir min första stora tävling. 

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen? 

Förhoppningen är att ÖVERLEVA tävlingen överhuvudtaget, hahaha… Detta med strongwoman är nåt som fastnat hos mig ordentligt och jag vill gärna fortsätta utvecklingen, målet är främst att ta till sig så mycket som möjligt som man kan ta lärdom av i framtiden. Det blir en utmaning och min förhoppning är att jag kan ta fram mitt bästa på tävlingsdagen så får vi se hur långt det räcker. 

Vem tror du vinner?  

JAG!! Haha, nej, men tror Martina är orubblig överst på pallen.  

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa? 

Arrangera mer folkklasstävlingar gärna som hänger ihop i någon serie, kanske dela upp folkklass i en lätt och en tung (inte vikten på atleterna) och att man marknadsför de bättre lokalt, det finns ju otroligt mycke tjejer som är intresserade, men som blir avskräckta av vikterna på vissa, ingången i sporten får ju inte bli en bergbestigning, det ska va enkelt på ett bra sätt. 

 

 

Emelie Johnsson

 

Vad jobbar du med?

Jag jobbar som redovisningskonsult på Baker Tilly.

Hjälper din träning dig i arbetet?

Har väl egentligen ingen nytta av att vara stark på jobbet förutom att träningen gör att jag inte upplever att jag blir stel av stillasittandet.

Var du stark innan du började träna?

Ja men lite grundstyrka har jag fått av att växa upp på en bondgård.

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman?

Jag har tränat i 2,5 år och testade Strongwoman för första gången för 2 år sedan. 

Vad tycker du om årets grenar?

Jag tycker att årens grenar är väldigt utmanande för min del men otroligt roliga.

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med?

Jag skulle isf tagit bort marklyftet men det är bara för att det är min svaghet och ersatt den med ok eller farmers som är mina favoriter. 

Har du tävlat tidigare?

Jag tävlade 2017 för första gången när tyngre hade en Strongwoman tävling, annars har jag bara kört lite folkklasstävlingar.

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen?

Mina mål va att komma bland topp tio och få köra alla grenarna. Men nu får vi ju det, vilket känns otroligt roligt. Jag hoppas att jag genomför alla grenarna och känner att jag gav allt jag kan. 

Vem tror du vinner?

Jag tror på Bobby. 

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa? 

Jag tycker vi är på ett bra spår neråt landet (säkert på fler ställen) med fler folkklasstävlingar på olika nivåer och gemensamma träningar. Att man försöker peppa andra kvinnor till att våga prova på och finns om någon behöver hjälp. 

 

 

Sofia Sjunfors

 

 Vad jobbar du med?

– Arbetar med lagerarbete på DSV och driver eget gym, Dalsjöfors Hälsocenter

Hjälper din träning dig i arbetet?

– Absolut! Brukade ha ont i ryggen ofta vilket jag nästan aldrig har längre.

Var du stark innan du började träna?

– Stark har jag nog alltid varit hela livet, men absolut inte på sättet jag är nu. 

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman?

– Jag började träna riktigt på gym för drygt fem år sedan, strongwoman testade jag på för första gången för två år sedan. 

Vad tycker du om årets grenar?

– Tyvärr inte riktigt någon favorit någon av dom, haha. 

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med?

Jag skulle tagit bort sandbag loading och ersatt det med farmers walk.

 Har du tävlat tidigare? 

– Deltog i SSK 2018 där jag kom på en tionde plats. Utöver det har jag ett gäng folkklasstävlingar jag kört, försöker få så mycket tävlingsvana jag har möjlighet till! 

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen?

– Att inte hamna sist! Skämt åsido, de senaste månaderna har varit tuffa för mig på många plan så mitt mål är att bara göra mitt allra bästa utifrån de förutsättningarna jag har haft. Kommer dock att ge järnet och lite till!

Vem tror du vinner?

– Jag tror Martina vinner, med Bobby hack i häl.

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?

– Svårt att säga. Många skadade i år, och kanske behöver man ”börja om” på nytt med ex lite lägre vikter för att fånga upp de som är tveksamma/inte vågar. Men det är svårt att säga. Känner mig för ”ny” för att uttala mig mer än så.

 

 

Martina Andersson

Vad jobbar du med? 

Jag jobbar som Behandlingsassistent på ett HVB hem för tjejer mellan 12-18år.
Jobbar på mitt eget företag MA Massage & PT.

Hjälper din träning dig i arbetet?

Ja min träning hjälper mig till viss del inom Massage & PT arbetet. 

Var du stark innan du började träna?

Nej jag var verkligen inte stark innan jag började träna. 

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman? 

Jag startade min resa som 30kg överviktig i 9 klass.
Började med konditions träning och grupp pass 2007, tog mig ner till 65 kg några dagar innan studenten. Sent 2014 började mer med ren styrketräning. Juni 2015 gjorde jag mitt första strongwoman pass och min första tävling inom strongwoman. Så min strongwoman karriär startade 2015.

Vad tycker du om årets grenar?

Jag tycker att årets grenar är ok. Tycker dock att det är väldigt tråkigt att två grenar är exakt lika som i fjor.

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med? 

Jag skulle själv valt att plocka bort pinch holden och ersatt den med ok.

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen? Vem tror du vinner? 

Mitt mål är självklart att vinna, men jag vet att jag har ett tufft motstånd Bobby. 

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?

Jag tror att vi behöver se över vikter och tävlingar ibland tjejerna med. Kanske göra en kval serie för oss med så att ett flertal tjejer runt om får chans att känna på det och inte gå rakt in i en “final”.

Du ska ju snart tävla i Världens starkaste kvinna –82kg, hur är känslan inför det?

Ja världens starkaste är ju bara 3 veckor efter SM vilket jag personligen tycker är väldigt tajt! Jag har därför själv valt att prioritera världens starkaste just när de gäller tränings mässigt.
Jag har som mål att försöka ta en pallplats på Världens starkaste och har därför bara tränat dessa grenarna.
Jag hoppas på att fixa SM på rutin och pannben! 

 

 

Sofie Minicz

 

Vad jobbar du med?

Jag jobbar som butiksbiträde i en underklädesbutik

Hjälper din träning dig i arbetet?

Min träning ger mig positiv energi och mental balans, men det är inte så många tunga lyft i butiken.

Var du stark innan du började träna? 

Jag har nog alltid varit grund stark, jag är uppväxt med bröder så kraftmätningar och tävlingar har alltid varit en del av livet. 

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman.

Jag började träna Crossfit 2016, då var det mest för att komma i form efter barnen och det var ingen direkt fokus på styrka. 2018 hade jag en tränare som var passionerad i styrkelyft och strongman, så han slängde in lite sandsäckar, farmers och tunnor i crossfit passen, dom tunga passen blev genast mina favorit pass. Jag har sysslat med Strongwoman träning i ca 6 månader nu.

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med? Vad tycker du om årets grenar?

Jag vill inte ta bort någon gren, det ska bli kul att testa alla.

Har du tävlat tidigare?

Ja, min första folkklasstävling som jag var med i var Ockelbo Showlifting i Juni i år, sen var jag med i Sveriges Starkaste kvinna -82 i Sundsvall i September. Min förhoppning är att tekniken sitter och att dagsformen är bra. 

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen?

Mitt mål är att göra bra ifrån mig i alla grenar, en del av bas vikterna är för närvarande mina pb. Jag är toppennöjd om jag känner att jag har gett allt i varje gren när dagen är slut. 

Vem tror du vinner?

Det blir spännande att se vem som vinner. 

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?

Man måste få fler tjejer att prova på Strongwoman för att sporten ska växa! Man skulle kunna köra tjej events el grupper och bjuda in så att det finns en möjlighet att testa på implementen. Det är ju genom att prova på som man upptäcker hur roligt det är och vilken bra träning det är! Att få ta i allt vad man har i en peppande och positiv atmosfär är en speciell känsla, och det spelar ingen roll om man lyfter 30kg el 300kg ett maxlyft är alltid ett maxlyft! 

 

 

Maria Tingbacke

Foto Mikael Roos

Vad jobbar du med?

– Jag jobbar huvudsakligen som väktare. Vid sidan av jobbar jag med mitt företag Strong company som jag driver ihop med Simone Henriksson, ett företag vi startat för att pusha sporten strong(wo)man i Sverige. Utöver det jobbar jag även med sociala medier.

Hjälper din träning dig i arbetet?  

– Det är alltid bra att vara stark ifall man skulle ha oturen att hamna i kniviga situationer där man behöver försvara sig.

Var du stark innan du började träna?

Både ja och nej. När jag var liten var jag starkare än många pågar (pojkflicka uppvuxen på landet med fyra bröder), men när jag kom upp i tonåren påverkades jag av ätstörningar och blev istället tunn och skör. Träningen fick mig på banan igen och gjorde mig ännu starkare, inifrån och ut.

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman?

– 5 år. Främst byggning. Strongwoman fann och förälskade jag mig i våren 2018.

Vad tycker du om årets grenar?

– De ska bli riktigt, riktigt roliga att få köra. Speciellt truckpull on ladder är jag nyfiken på. Jag har verkligen ingen aning om hur den kommer gå. Spännande!

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med?

Hm. Tror jag säger cirkushanteln. Hade nog hellre reppat på något med båda armarna istället tror jag. 

Har du tävlat tidigare? 

– Jag har ställt upp i kanske 5 folkklasstävlingar, och nu senast SSK -82 i Sundsvall där jag kom 4a.

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen? 

– Mitt mål är att bara kötta på bäst jag kan och hoppas att jag inte klantar till något, utan snarare levererar PB:n haha. Det sköna är att jag inte känner värsta pressen inför denna tävlingen faktiskt. I och med att det är den absolut tyngsta tävlingen där är och det är GRYMT bra motstånd. Så det ska bara bli riktigt roligt att få vara med och kämpa med eliten.

Vem tror du vinner?

Martina kniper guldet i år igen.

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?

– Jag tror det är viktigt att visa att sporten finns här och är öppen för alla, oavsett nivå eller mål. Att vi når ut till-och välkomnar de som är nyfikna. Välkomnar de att komma in i våra gym och att hänga på våra träningspass. Jag tror även att det är viktigt att poängtera att man inte ens behöver vara stark, och att man inte behöver tävla. Utan det funkar som en grymt rolig och givande träningsform för en själv också. Få bort pressen liksom och pusha det roliga med sporten, och få den lättillgänglig. 

 

 

Bobby Sundberg

Vad jobbar du med? 

Jag har precis bytt jobb. Så nu jobbar jag som behandlingssekreterare på ett HVB-hem för unga flickor med missbruksproblematik. 

Hjälper din träning dig i arbetet? 

Jag skulle säga att min träning hjälper mig efter som den bidrar till mitt allmänna välmående men också till att behålla ett positivt förhållningssätt i både med och motgångar. 

Var du stark innan du började träna?

Jag kommer ihåg att ägaren till stallet frågade hur tusan jag kunde flytta hösilagebalen själv. Om det var styrka eller envishet låter jag vara osagt. 

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman?

Jag började träna 2012 och 2015 gjorde jag min första tävling i strongwoman.

Vad tycker du om årets grenar? Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med?

Jag tycker att årets grenar över lag är bra och jag ser verkligen fram emot att få testa truckpull i stege! Loading, mark och stenar är ju alltid roligt. Däremot känns pinchen lite tråkig och hanteln vill jag mest kasta genom en fönsterruta. 

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen?

Mitt mål är som alltid att ta så sångs poäng som möjligt från Martina och att försvara min andraplats.

Vem tror du vinner?

Martina vinner!

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?

Jag tror att det måste blir mer lättillgängligt för nybörjare att få prova på och kunna träna grenspecifikt men också för att de som redan börjat ska orka fortsätta. I nuläget är det många som spenderar mycket tid och pengar på att åka långt för att kunna träna och sällan finns objekt med rimliga vikter. Så att få in strongmanutrustning på fler gym och starta fler ”strongmanklasser” så nybörjare kan känna sig trygga med att det finns någon där som kan lära ut. 

Du ska ju snart tävla i Världens starkaste kvinna –82kg, hur är känslan inför det?

Tja, utifrån mina omständigheter med nytt jobb och precis påbörjade studier så har mina träningsmöjligheter varit mer bristfällig än någonsin. Men kroppen känns stark och jag hoppas jag kan klara mig med min erfarenhet. Mitt mål är att ta mig till final, om det är rimligt eller inte har jag ingen aning om. En av anledningarna till att jag åker är att bryta min ”tacka nej-trend”. 

 

 

Malin Pettersson

Vad jobbar du med?

Jag jobbar heltid inom handikappomsorgen på ett LSS boende. 

Hjälper din träning dig i arbetet? 

Indirekt hjälper det nog att jag är rörlig, och jo en del muskler så jag orkar en del lyft. Är ett ganska tungt arbete stundtals. 

Var du stark innan du började träna? 

Har nog alltid varit bondestark och har föredragit kroppen som arbetsredskap istället för maskiner, kanske inte förstått hur stark jag är förrän nu…. Men förstår fortfarande inte nr gränsen är nådd. 

Hur länge har du tränat, och hur länge har du sysslat med strongwoman?

Har tränat i ca 3.5 år regelbundet på gymet. Ett tag tillbaka med PT men nu kör jag själv sedan ca 1 år tillbaka. Men jag får mycket tips och råd av alla på gymmet. Man klarar sig inte själv, jag behöver höra ibland att jag “fuskat, nu är det dags att ta i, släng på lite mera vikter” osv. Det är då jag blivit “sur” och “förbannad” å vips så har jag nya personbästa.

Strongwomansporten kom som en överraskning. Var tvungen att ha ett mål att träna mot för att inte tappa farten eller suget efter mera
Så i slutet av aug –18 anmälde jag mig till SSK –18 Stolt berättade jag för min PT Mattias Lindgren från Boxen i Katrineholm vad jag gjort. 
Minen han gav mig, oj oj oj … 
Han sa: -Vet du vad du anmält dig till?
-Ja…man ska “bara” hålla i någon viktplatta & släpa & dra och lyfta lite…. det går nog. Kan ju bara bli sämst 18:e kvinnan i Sverige
Så uppladdningen till SSK-18 med 5 veckor till tävling så fick jag prova att göra alla grenar. Bästa var farmers där jag trodde att man skulle ha 42,5kg i var hand, när det var 85kg. Så gick en vända på gymet, 15 meter. Bra träning va!
Atlasstenar prova jag 10 dagar innan tävling. Fick upp 65kg flera gånger men 97kg lätta bara 10 cm. Jaja tänkte jag, 90kg är ju lättare, så det borde gå.
Sen kom jag till Stockholm och tävling. Helt vilsen, fatta inget, fick hjälp med när och var jag skulle vara.
Det gick ju bra till slut, sluta på en 8:e plats.

Vad tycker du om årets grenar?

Årets tävling ser skoj ut, är inte lika vilsen i år och kan nog njuta mera. Grenarna passar nog mig men fick jag välja skulle hantelpressen bort. Jag är svag i axlar….Men har i alla fall fått upp 31 kg hanteln flera gånger. Å nyss fick jag reda på att alla gör alla grenar så då gör det inget att man är “svag” i en gren.

Om du fick ta bort en gren, vilken skulle det vara och vad vill du ersätta den med?

Skulle byta in hanteln mot log/stocken nu när jag fått till tekniken, förra året lyfte jag stocken första gången på uppvärmningen på SSK-18

Har du tävlat tidigare?

Hade inte tävlat innan SSK-18
Men i år har jag fått till 3 tävlingar. Blev 4:a i Norrhult i maj, 2:a efter Bobby i Ockelbo i juli. Sen hade jag egen tävling i Katrineholm i augusti där jag vann! 

Vad har du får mål och förhoppningar på tävlingen?

Jag har hela tiden haft målet topp 5 till i år, finns många bra och starka tjejer. 

Vem tror du vinner?

Tror att Martina, Bobby och Jenny blir svåra att klå, men vi såg ju förra året (med dig Anna) att allt kan hända.

Hur tycker du att man ska göra för att få strongwoman att växa?

Vara med på olika jippon som städer har. Visa upp oss och prova på små tävlingar med “lätta” vikter, vi är ju alla så olika starka. 

 

 

 

 

 

Share

Leave a Reply


*


Translate