MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
06

Spontant besök på Extremepower gymet

Posted by Damir Krunic 0 Comment

Drog iväg idag för att hämta och låna Rolling Thunder handtaget av Tahvo. I helgen som kommer, kommer jag ha egen monter på Tyngre Classic så blir en liten Rolling Thunder tävling för alla som vill komma och dra. Vinnaren kommer få pris naturligtvis. Men mer om detta kommer jag skriva i ett annat inlägg.

Det visade sig att jag prickade in helt rätt dag att gå dit då Nedzmin Ambeskovic, Cim Johansson och Kim Gerhardt skulle köra keg toss idag.

Passade på att filma lite. För Nedzmin och Cim är detta deras sista Keggtoss pass. Kim passade på att kasta lite lungt själv hade inte kört denna gren sen Östersundskvalet 2018.

Detta bekräftade något som jag nu sen ett bra tag tillbaka har vetat, men trodde faktiskt inte ärligt talat att det skulle gå så snabbt som det gjort. Vart väldigt trevligt överraskad kan man säga.

Det pratas nu väldigt mycket inför SSM om vilka som kommer slåss om pallen. Och alla jag pratat med är helt övertygade om att pall platser kommer det vara tre atleter det handlar om Martin Forsmark, Johnny Hansson och Andreas Ståhlberg. Och jag säger absolut inget emot detta själv. Men! Jag är inte helt hundra på längre att detta är helt givet då det finns en man som förbättrats så mycket på senaste tiden. Hans svagaste punkt har alltid varit grenar där man ska var snabb och röra sig snabbt och där har han alltid förlorat många poäng varje tävling. Denna SSM tror jag kan bli helt annorlunda för honom. Jag har sett hur mycket han förbättrats när det gäller kondition och snabbhet även om han absolut inte är bland dom snabbaste atleterna så har han tagit igen gapet som fanns förut rätt rejält. Och efter att ha sett han kasta tunnor idag på det viset han gjorde börjar jag inse något. Han har redan en säker vinst på SSM så länge han inte skadar sig eller att något verkligen går käpprätt åt helsike så är det absolut ingen som matchar honom i denna rena råstyrke övning vi pratar DEADLIFT. Av dom andra grenarna så har han faktiskt stor chans att blanda sig i top tre i minst en gren kanske till och med två. Gör han det och håller någorlunda mått i dom resterande blir han faktiskt riktigt farlig nästa söndag.

Det återstår att se detta kommer bli minst sagt spännande SSM final. Forsmark som verkar i minst lika bra form som förra året han har gått igenom tuff period men samtidigt verkar vilan gett resultat och han är riktigt på G! Hansson som vilat hela förra året och verkar i bättre form än någonsin både starkare än någonsin och mer hungrig än någonsin. Sen har vi Ståhlberg som är lättaste han varit på länge inför denna final och snabbare och smidigare än någonsin. Han är också riktigt hungrig och känd för att kämpa på in i det sista. Efter fjolårets final med skador så tror jag att han är mer revanschsugen än någonsin. Han har redan visat vilket kaliber av atlet han är på WSM-kvalet som gick detta år i juni månad i USA där han sida vid sida hängde på med dom tyngsta namnen och matchade dom i det mesta. Sen ska vi inte glömma namnen som Buktryck Yngvesson som gått framåt med raketfart, Espenkrona, Cim Johansson en färsking med stor potential ett lovande namn för framtiden när han får in mera rutin.

Men som sagt min känsla är att efter denna final så kan vi bli tvungna att sluta kalla denna atlet för en grym marklyftare och inse att han är en grym strongman med!

Nej kommer inte skriva hans namn bara för att retas lite och vill absolut inte lägga någon som helst press på honom men alla som är insatta i denna idrott vet nog vem jag menar, inte speciellt svårt att lista ut. Ler

Share

Leave a Reply


*


Translate