MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Arrangera kval eller final u105kg 2020.

I kvalen samt finalen ska det vara minst sex grenar och i finalen helst sju grenar om det är genomförbart(tidsmässigt). (Ett kval eller final ska kunna utföras på 3h inklusive prisutdelning, för att uppnå den tiden önskas det av arrangör att de flesta grenar är dubbelgrenar. Detta är framförallt för publikens skull.) Och för att göra tävlingarna så rättvisa som möjligt.
En tävling ska innehålla en gren som testar presstyrkan, och en gren som testar rygg/ben-styrkan, alltså någon typ av marklyft eller knäböj (om arrangören kan påvisa att det går att döma böjgrenen på ett bra och rättvist sätt).
Grenarna som väljs i tävlingen måste ha förekommit på någon av de större tävlingarna de senaste fem åren. Dessa tävlingar är Världens Starkaste Man, Europas Starkaste Man och Arnold Strongman Classic. Styrgruppen kommer att titta på helheten i grenvalet så att styrkan i hela kroppen testas och vid behov komma med förslag till korrigeringar.
Blir det fler än tolv tävlande på en kvaltävling så blir det en cut efter två eller tre grenar där de tolv bästa får fortsätta. De två/tre första grenarna ska då bestå av en rörlig gren och en statisk (press eller mark/böj) gren samt fritt val vid tre.
Den sista anmälningsdagen för att tävla i kvalen är fyra veckor innan tävlingsstart, och grenarna ska bli officiella två månader innan tävlingen äger rum.
För att deltaga i kval har kvalet en deltagaravgift på 300:-.
Endast atleter med svenskt medborgarskap får deltaga.
Alla tävlingar måste använda sig av Strengthresults.com som poängsystem.
Kvalen (4 totalt) önskas starta maj/juni månad fram till augusti månad.
Finalen önskas kunna genomföras som senast i september månad.

I övrigt gäller följande riktlinjer som är att se som en lägstanivå:

Tävlingströjor ska finnas till alla tävlande och pokaler ska finnas till samtliga som klarat kvalcuten och till samtliga finalister.
All information kring Sveriges Starkaste Man ska finnas att läsa på MAXstyrka.se.
Alla kval och final ska filmas och läggas upp på exempelvis Youtube efter respektive tävling.
Prispengar ska utdelas till topp-3 i varje kval, totalt minst 5000 kr, och till samtliga deltagare i finalen, totalt minst 20 000 kr.
På finalen ska alla tävlande erbjudas boende i samband med finalen och även en bankett efter tävlingen.
Vid kval gärna rabaterat boende samt bankett även där.
För er som är intresserade av att arrangera ett kval eller finalen i u105kg klassen så vill styrgruppen nu ha in en intresseanmälan innehållande följande:

Tid och plats.
Ansvarig arrangör, denne får tävla men det är inte att föredra.
Lämpligt närliggande boende och eventuella kringarrangemang i området, ex. festival eller marknad.
Ekonomiska förutsättningar, prispengar, boendekostnad med eventuell rabatt, eventuell bankett m.m.
Eventuell mediaexponering och inspelning.
Tävlingsledning och sekretariat.
Huvuddomare och eventuellt assisterande domare. Dessa ska ha tidigare erfarenhet av att döma strongman och själva ha tävlat på SM-nivå inom sporten.
Planerade grenar, inklusive eventuella cutgrenar, och genomförande av dessa. Detta ska endast vara ett förslag, det slutgiltiga grenvalet bestäms i samråd med styrgruppen; Henrik Saxin, Jesper Willysson & Martina Andersson.
Er intresseanmälan att arrangera ett kval eller finalen 2020, i u105kg klassen ska vara inskickad till info@maxstyrka.se senast den 25 december, och arrangörer kommer att utses så fort som möjligt därefter. (Varför vi väljer att använda oss av maxstyrkas inkorg är för att ingen ska tro att vi låter bli att läsa någons mejl)

Mvh Styrgruppen u105kg

Share

Leave a Reply


*


Translate