MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
15

Börja med att bli influencer IRL

Posted by Anders Axklo 0 Comment

I takt med att det tycks gå att vara känd enbart för att man är känd, så har det snurrat iväg så pass att folk nu tror att de kan tjäna pengar på att vara B-kändisar. Särskilt fint blir det eftersom vi har lånat in ett engelskt ord, influencer, som så mycket annat lovar mer än det håller. Missförstå mig inte, jag tror absolut att det finns influencers, eller påverkare som det heter direkt översatt till svenska. Folk som påverkar andra har det funnits i alla tider, det är något grundläggande mänskligt. Vi vill påverka, och vi vill bli påverkade av sådana vi litar på. Och det var det där med någon vi litar på som är pudelns kärna.

Att vi ser någon visa rumpan på Instagram innebär inte att vi litar på dem, och litar vi inte på dem så är vi inte öppna för att bli påverkade av dem. Att ha ett Instagram-konto är alltså inte synonymt med att vara influencer. Inte ens att ha många följare på Instagram är synonymt med att vara influencer. Influencer på riktigt är du alltså om du påverkar andra människor. Nu finns det de som kallar sig det och tar betalt för det utan att alls påverka folk, men det håller på att ändra sig allt eftersom de som köper den typen av marknadsföring tröttnat på att inte få någon effekt.

Jag tycker att man ska sträva efter att påverka andra människor, för det är bara så vi kan förändra världen. Däremot så är jag tveksam till att vilja påverka folk via sociala medier om du inte kan göra det på riktigt, i verkliga livet. Om du menar allvar med att du vill påverka andra och inte bara är förtjust i ett engelskt ord du inte fullt ut förstår, så ska du börja med dem du har inom räckhåll. Folk som känner dig, som tränar på samma gym som dig, som vet vem du är. Börja med att påverka dem. För kan du inte påverka dem som verkligen ser dig på nära håll, så är du ljusår ifrån att göra intryck på någon som bara ser dig som en flyktig post på Instagram, som bara ser bra ut på grund av filter och bra ljus på gymmet. Det kan ju vara så genant att du vet att folk som ser dig på riktigt inte litar på dig, och därför inte låter sig påverkas. Då är det där du ska börja, inte med fler rumpbilder.

I Schindlers list citeras ett judiskt talesätt om att den som räddar en människa räddar en hel värld. Jag vill travestera det för att ge dig lite hopp så att du faktiskt tycker att det känns lönt att börja med dina tre gymkompisar. Den som påverkar en enda människa, påverkar världen.

Om dina vänner som står ut med dig vecka ut och vecka in inte har tagit intryck av din träningskunskap, så ska du inte försöka med oss andra som inte ens känner dig. Vi kommer bara att låta oss påverkas av de vi litar på.

Share

Leave a Reply


*


Translate