MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
04

Coach_rasputin utmanar i grepp

Posted by Damir Krunic 1 Comment

Sist nämnde jag att man snart kommer få börja på en ny arbetstjänst och lite nya projekt på gång som motiverar en och driver framåt att alltid ha något att se fram emot.
Just nu verkar det en spännande period med massor med saker att se fram emot allt flyter på i rätt riktning så varför inte tillföra ännu mera glädje.
Snart är min kvinna här så vi tillsammans kommer kunna dela på all glädje och alla händelser och saker som kommer nu lagom i dessa jultider som börjar närma sig.
På Solna AK har vi fått in nytt blod och det tillströmmar mer och mer nya medlemmar vilket känns otroligt kul. Tävlingsinriktade tjejer och unga grabbar som brinner för träning så det körs på rejält flera gånger i veckan både tunga marklyft, knäböj, bänkpress och armbrytning. Så all ny utrustning som kommit in till klubben från Eleiko och armbrytarbord som coachen skaffat kommer väl till användning vilket är jätte kul att se.
Och en annan som är en gammal avdankad lyftare och armbrytare får en ny tändning att köra på lite mer än att bara motionera och äta LCHF kost.
Det blir inga tunga böj, mark eller bänk då det finns lite skavanker plus man vill ge lång tid till det ganska nyopererade navelbråcket att bli riktigt återhämtat och starkt.
Häromdagen vart det ett besök hos @stefan.agren på @elitortopedi där vi titta på ena knät som jag haft problem med under väldigt lång period nu sen i somras och det har dragits ut på det hela och man kunde se genom ultraljud att menisken börjar bli sliten och i min ålder då är det bara att ta tag i det och börja behandla för slits den ut helt då kan man säga verkligen goodbye till tunga lyft någonsin. Vi tittade även på en armbåge och fann en gammal muskelbristning precis vid själva fästet som vuxit ihop sisådär. Vilket förklara varför jag varje gång jag provar bryta arm får ont på en gång fast det gått en massa år. Nu kommer jag rehaba detta ett tag och hoppas på att det läker bra och stärks upp rejält så man kan ta i ordentligt.
Men man får kära på så gott det går och då valde jag att helt enkelt anmäla mig till Maxgrip Challenge i år som kommer gå på Fitness festivalen den 7dec. Det var bra många år sedan det har kommit många nya namn som är riktigt starka i grepp plus några gamla rävar som är kvar som Kalle Lane som tävlat kontinuerligt och vunnit i stort sett allt som går att vinna i grepp i Sverige under åren. Blir kul att testa på och se hur man klarar sig nuförtiden nu när man varit borta så länge ur leken. Känns som en rolig utmaning som motiverar än att köra på lite tyngre träning för armar och slänga in lite kolhydrater så man kan i alla fall optimera omständigheterna för att hinna bli någorlunda stark till 7dec.
Och hittills känns det helt okej. Har aldrig tidigare kört just specialiserat grepp träning förutom när man höll på med armbrytning då fick man ju greppträning på köpet annars har alltid haft lätt för grepp och underarmar ända sen jag kommer ihåg att jag började träna som tonåring.
I år är det en helt ny gren som ingen annan testat det är ett bauta handtag likt två Rolling Thunder som sitter ihop och man ska dra från plattform som sumo mark och komma över en viss höjd för att få godkänt vad jag förstått.
Så det verkar inte finnas några riktlinjer att gå efter hur många kilon är mycket i denna gren eller var går skamgränsen? Haha
Då slipper man göra bort sig i alla fall.
Ska bli kul att se vilka namn det dyker upp finns ju ett antal duktiga Strongman, armbrytare och greppspecialister idag i Sverige som har grym greppstyrka.
Så man får hoppas det dyker upp några riktigt tunga namn så en avdankad @coach_rasputin får slakta några och känna lite glädje i dessa mörka vintertider.
Man måste ju stå upp för sitt lite elaka rykte eller vad tycker ni? Ler
Lite måste man hetsa på så det blir lite drag i det hela och roligare för publiken.
Har utmanat en viss svensk Strongman häromdagen i amrbrytning han var inte så sugen på det han kanske finner mer mod till denna utmaning?

Share

One Response so far.

  1. Björn skriver:

    Handtaget är en kopia på Country Crush 2.5″
    Vanligast utomlands är tävlingar med 2″ & 3″, så för det finns det leader boards. Sen i dessa leader boards lyfter man från golvet och inte från en plattform, så det är inte lika lång lyftväg.

    https://armliftingusa.com/2%22-country-crush

    Lycka till!

Leave a Reply


*


Translate