MAXstyrka

Allt inom kraftsport


Hej
Det är minst sagt spännande saker som kommer hända nästa år i TEAM Rasputin @strongmanjocke har börjat sin resa mot 400kg i raw deadlift och det känns som han fått en helt ny tändning inför nästa års Strongman säsong och jag tror han har nog riktigt bra chanser att prestera bättre än han någonsin gjort med tanke på det jag sett han göra i år på Savickas Classic.
@andysteelmountain har utlovat 450kg i Deadlift nästa år och är kvalad till Arnolds Classic Strongman Europa och även WSM om jag nu minns rätt.Han var lättare än någonsin på SSM i år och lyckades knipa en andra plats efter Forsmark fast jag vet att han haft en väldigt tuff period i privat livet inför årets SSM. Förhoppningsvis ser vi en mycket tyngre Andreas som får förbereda sig i lugn och ro inför nästa säsong och då kan man bara ana vad Andreas presterar då på tävlings scenen.
@kim_gerhardt som redan visade att det gått framåt rejält på Arnolds Strongman Europa i år där han gjorde personligt bästa i Deadlift och kom trea i arm over arm i det hårdaste fältet någonsin är taggad mer än någonsin inför nästa säsong att visa vad han går för. Och jag vet att denna man har en otrolig potential vilket han visat gång på gång.
När Kim går ut på en tävlings scen skadefri och i topp form då går ingen säker!
@samkarlborg som tävlar i SL höjde i senaste serie omgången sitt total med 60kg! Sam jagar på SM kval gränsen och det kommer han lyckas med det vet jag.
Och nu till The King of Deadlift @nedzminambeskovic vi pratades vid häromkvällen och jag fick höra av honom att han nästa år kommer ställa upp i styrkelyfts tävling.
Tror jag gav honom detta råd redan för säkert över två år sedan att han borde någon gång ställa upp i SL och få ett resultat på papper för jag vet att denna man har potential att göra enorm total!
Och till mitt stora glädje berättar Nedzmin att han blivit inbjuden till Big Dogs 5 som går i Australien nästa år i oktober. Måste vara nuförtiden en av dom absolut mest prestigefyllda tävlingar inom SL med mest prispengar. Ditt brukar komma dom absolut tyngsta namnen från hela världen.
Folk känner ju till Nedzmin som marklyftskungen men det många inte vet är at han är minst lika bra i knäböj om inte bättre nu när han kommer att fokusera på styrkelyft och få upp böjen med rejält.
Han är även inbjuden till World Deadlift Championship som går några veckor innan i Manchester vilket är perfekt då han kommer vara redan i toppform där i marklyftet lagom till Big Dogs 5 med.
Så fokuset kommer ligga nu för honom på att naturligtvis börja träna bänkpress och få en bra lyft tekning i den. Nedzmin är väldigt ödmjuk och frågade mig om jag trodde att han skulle kunna bänka en 220kg på tävlingen. Med tanke på att det är nästan ett år kvar dit och vilken press styrka han besitter i axlar och triceps så vet jag att det kommer bli mycket mer i bänken än 220kg. Han har bänkat 210kg vid något tillfälle han provat utan att ens träna bänkpress.
Sedan böjen där måste han lära sig att böja SL style och med lindor. Då man tävlar med lindor på Big Dogs 5.Han sa att han skulle vara nöjd med att böja 400 plus på tävlingen.
Jag vet att Nedzmin redan idag kan böja 400kg raw utan knälindor. Med fokus på SL i nästan ett år frammåt och att utnyttja lindor och när coachen lindar åt någon då kan jag säga att det blir en massa kilon till!
Sedan är det klart att marken kommer fokuset ligga på att dra utan remmar och till slut kunna dra riktigt stora vikter utan remmar med omvänt grepp vilket kommer ta sin lilla tid. Denna kille har absolut inget dåligt grepp så jag ser inga problem där heller.
Lek bara med tanken på att Nedzmin skulle göra 400-200-400 så är redan det 1000kg i totalen. Frågan är tror jag mer hur mycket över 1000kg sträcket denna man kommer att göra och med detta resultat kan det bli riktigt bra placering med.
Såg häromdagen att det var någon Bosnisk styrkelyftare som kallade sig Bosniens starkaste genom tiderna såg sedan att hans total låg på 890kg. Detta slår Nedzmin vilken dag som helst i sömnen utan att ens behöva träna inför en SL tävling.
Det ska bli en stor ära att få vara med och hjälpa en man som kommer hamna i historie böckerna inom kraftsporter som en av dom absolut starkaste någonsin.
Naturligtvis så tränas Nedzmin av Belsak precis som vanligt Belsak har varit med ända sen början och hjälpt honom. Coach Rasputin hjälper inom vissa speciella områden när han behöver och vill ha hjälp och nu när det handlar om att lyfta så tungt så möjligt i styrkelyft och få till att han lyfter godkänt enligt styrkelyfts regler är det något coachen kan så är det just detta!

Share

Leave a Reply


*


Translate