MAXstyrka

Allt inom kraftsport

När man kommer upp i den medelålder där jag bortom alla rimliga invändningar befinner mig så har man onekligen hunnit igenom en rad olika stadier i livet. Beroende på vem man är så kan det naturligtvis vara mer eller mindre drastiskt. Det finns de som inte har genomlevt större förändringar i livet än att byta bilmärke, men för de allra flesta av oss så pendlar det lite mer. Det finns de som tycker att jag är extrem i mitt cv, alltså berättelsen om vad man gjort i livet, men det tycker inte jag. Möjligen är jag lite mer utåtriktad och benägen att berätta för min omgivning om vad jag håller på med, men i stort sett så tror jag inte det händer mer i mitt liv än i andras. Det är samma verktyg jag använder oavsett uppdrag, i mitt fall huvudsakligen min kommunikativa förmåga och min förkärlek för helhetsbilder. Jag fungerar helt enkelt inte om jag inte kan se en helhetsbild. Det är alltså mönstret i mitt liv, oavsett om jag tillämpar det på armbrytarorganisationer, berättelser om strongman, finansiella seminarier, TV-kommentering, kristna tidningar, detaljhandelsutveckling, eller något av allt annat jag sysselsatt mig med under livet.

Trots att jag hävdar likheten i allt detta, så måste jag obestridligen erkänna att de olika uttrycken helt enkelt är olika skeden i livet. Det är här jag kommer till begreppet ömsa skinn, som har blivit ett slags talesätt för förändring i livet. Det är egentligen en helt fel användning av uttrycket, i alla fall om man ser till var det är lånat ifrån. Jag är i och för sig ingen stor vän av ormar, men en afrikansk uppväxt och ormälskande vänner har ändå lyckats lära mig nåt. Att man ömsar skinn beror inte på att man ändrar mönster, utan på att man växer. Ofta är vi lite rädda för förändringar i livet för att vi är rädda för att tappa bort den vi är, vilket naturligtvis är lätt att förstå. Om jag nu har varit bra på en sport i hela livet, så kan det vara lite otäckt att ta nästa steg, eftersom vi har lagt en del av vår identitet i det vi är bra på. Vi är rädda för att bli någon annan än den vi varit och funnit acceptans för, helt enkelt.

Men det finns något alldeles fantastiskt att lära sig av reptilerna som kan hjälpa oss att växa. För alla som sett en orm som ömsat skinn så blir det jättetydligt. Mönstret, färgerna och identiteten sitter inte i det man växer ur och lämnar bakom sig. När det gamla lämnats så är det inte annorlunda, bara vackrare, större, färgstarkare och intensivare. Det är klart att det känns drastiskt att ta ett nytt steg i livet, och lämna något som blivit för trångt, men det kommer inte att göra dig till någon annan. Det troligaste är att ditt mönster och dina färger kommer att synas ännu tydligare om du vågar krypa ur ett urvuxet skinn. Det kanske är dags?

Share

Leave a Reply


*


Translate