MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I helgen hölls VM i strongman i USA. Det var ett gäng svenska atleter som var på plats för att tävla i de olika klasserna. En av dem var Sveriges starkaste kvinna, Martina Andersson. Martina har vunnit det mesta som går att vinna men en pallplats i VM hade hon ännu inte lyckats knipa, förrän nu. Med tre grensegrar i bagaget kunde hon vinna tävlingen och nu titulera sig som världens starkaste kvinna i klassen -82 kg. Bobby Sundberg kom femma i samma klass.

En annan som också var på plats var Fredrik Svensson som efter sin niondeplats i Sveriges Starkaste Man ville revanschera sig i Masters-klassen. Här ställdes han mot namn som Terry Hollands, Nick Best, Mark Felix och Vidas Blekaitis. Fredrik fick inte med sig någon grenseger, men han var väldigt jämn tävlingen igenom vilket resulterade i ett brons. Fredrik är därmed världens tredje starkaste man i Masters.

Utöver dessa kom Jimmy Johansson åtta i -105 kg, Anna Harjapää kom elva i den öppna klassen (med en poäng från topp-10), Stefan Bergqvist kom på trettondeplats i Masters-klassen (herrar), Josefin Hansen kom på en fjortondeplats i Masters-klassen (damer) och Anders Kylander kom på femtondeplats i -105 kg.

Share

3 Responses so far.

  1. Josefin Hansen skriver:

    Synd att ni glömde en svensk i listan…

  2. Josefin Hansen skriver:

    Tack för uppdateringen 🙂

Leave a Reply


*


Translate