MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Sam Karlborg som är med i Coach_rasputin TEAM tävlade i serieomgång 4 i SL och slog sitt PB med 60kg totalt!
Det har varit rörigt för Sam under längre period med för mycket träning där han varit övertränad och inte lyckats få ihop alla bitar till tävling.
Och alltid underpresterat på dom tidigare tävlingar fast han haft mycket mer i sig. Men nu stämde allt denna dagen och en utvilad sam gjorde det han skulle och länge önskat göra.
Förbättrade pers i böjen från 257,5kg till 280kg och det fanns mer! Tangerade PB i bänk på 135kg tyvärr miss på 145kg. Bänken kommer vi jobba på nu då den ligger efter jämfört med hans andra två grenar. Men vi kommer absolut inte krångla till det på något sätt man ska komma ihåg att har man inte bänk med sig från början så är det en sådan övning som helt enkelt tar tid! Och ju större starkare man blir så kommer den att komma sakta men säkert med.
Och sist men inte minst i marklyft så drar han 300kg och slår sitt gamla pers son legat på 282,5kg. Han har länge velat få med sig 300kg i mark och nu fick han det.
Nu blir det en period då det inte blir tävlingar på ett tag så vi kommer köra ett schema som kommer skapa bra grund inför nästa toppning inför tävlingar. Och den kan bara beskrivas enkelt och kort med ett enda ord VOLYM!
Det felet Sam gjort innan som så många andra är att han lyssnat på råd från folk att köra tunga träningar i mark och böj jätte ofta vilket man blir övertränad av speciellt om man kör långa perioder och dessutom riskerar man att skada sig. Han lyssnade på mitt råd till slut och halverade träningspassen och titta vad händer 60kg plus i totalen.
Nej många gånger är det inte alls optimalt att träna för hårt så man inte hinner återhämta sig även om många verkar tycka att det är coolt. Man ska träna smart man ska räcka länge och ha en lång karriär bättre en långsam utveckling som håller det är då man kommer komma upp på seriösa vikter det tar tid. Har sett genom åren många talanger köra för hårt och göra bra resultat sen bara försvinna på grund av skador efter bara några få säsonger.
Det blir ett spännande nästa år då Sam kommer jaga på SM kval gränsen i SL.
Alltid lika trevlig att besöka STK med alla glada peppade lyftare, publik och inte minst klovare och domare som gör ett otroligt jobb på dessa tävlingar.

Share

Leave a Reply


*


Translate