MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Nya vindar blåser inom u90 då den nuvarande mästaren Jack Ottendahl valt att lägga luktsaltet på hyllan. Personligen tycker jag att det är beundrande att kunna sluta på topp och kunna satsa på familj och företag i stället. Vem kommer ta över nu? Det är som ett getingbo, i alla fall bland de fyra första efter Jack i klassen. Bland annat har vi Tim Alvesparr, Johan Lindahl, Johan Karlsson och den som jag personligen tror kommer ta det sista steget i år, Victor Johansson. Jag tog tillfället i akt och ringde upp Victor för att höra hur träningen går och snacka lite om framtiden inom u90 .

Victor har just slutat jobba när jag når honom på telefonen. Han jobbar på Olympen Träningscenter. Jag tänker själv att det måste vara perfekt att kunna jobba med träning för att få ut allt man vill med sin egna träning med. Man är redan där för att kunna träna själv, så det finns liksom inget att skylla på.

Hur går träningen Victor?

– Träningen går bra jag har vart lite övertränad och haft spänningar i ryggen, men det har börjat att rulla på bra nu. Har gjort en tävling i styrkelyft efter finalen mest som en kul grej men även för att utmana mig själv.

Victor kommer för första gången köra ett träningsprogram denna säsong då han mest har freestylat innan. Träningsprogrammet kommer från Råstyrka Gym och ska hjälpa honom med att bli starkare i marklyftet . Annars kör han efter sin egen Tränings filosofi och tror på det han gör.

Hur kommer tävlingsåret se ut för dig och vilka mål vill du nå?

– Målet är att vinna SM och att vara med i EM.

Vägen till SM har Victor valt att ta det lugnare i år och bara fokusera på u90. Då han tidigare tävlat väldigt mycket många tävlingar inom folkklassen plus kval och final och sen EM på det så blir det i år bara kval och stenhård satsning för att nå överst på pallen.

– Jag har tävlat mycket så jag vet var jag ligger, och det känns bra. Kvalen är som en uppvärmning. Jag är inte rädd att missa på ett kval då jag kan göra ett till om det skulle behövas mer poäng för att nå finalen. Man behöver inte gå för fullt utan tänka mer taktiskt.

Här syftar Victor på det nya systemet med poängserien som har introducerats i u90, precis som i de tyngre klasserna. Personligen tycker jag inte att det är rätt väg gå med en poängserie då det är svårt att få ihop atleter så det räcker på kvalen redan nu. Jag tror att det kommer bli sämre kvalitet på kvalen då de bästa inte behöver gå för fullt.

Victors satsning detta år är något som blir det sista han gör på ett bra tag.

– Jag föddes med ett hjärtfel, deformerade hjärtklaffar, som nu har blivit mer slitet och ansträngt. Läkaren säger att en operation måste göras och det gör att jag inte får träna på ett år efter operationen så hjärtat får vila. Så man kan säga att det här är mitt livs chans då jag inte vet till 100% att jag kan komma tillbaka, men det får framtiden utvisa.

Jag frågar Victor om hur framtiden ser ut för u90.

– Framtiden ser väldigt ljus ut. Det är andra förutsättningar nu. Många fler kan vara med och tävla och jag tror att vi kommer kunna ta mycket folk från t.ex. crossfit. U90 kommer garanterat att växa.

Och som slutord så tackar jag Victor för ett gött snack, och ser fram emot en ny säsong med grymma atleter i u90 som ska slåss för att bli den nya Sveriges starkaste man u90!

Share

Leave a Reply


*


Translate