MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jan
06

Test – SACKit BOOMit

Posted by MAXstyrka 0 Comment

För några månader sedan recenserade vi de trådlösa lurarna ROCKit från det danska designföretaget SACKit. Vi gillade då speciellt ljudkvaliteten och batteritiden. Nu är det dags att testa deras största högtalare vid namn BOOMit som vi har levt med i en dryg månad för att se om den skulle passa att ha i ett hemmagym, med allt vad det innebär. Kan BOOMit ersätta träningslurar när man tränar hemma?

Produkten

BOOMit är en högtalare med Bluetooth 5.0 som är utvecklad för att fungera som partyhögtalare både utomhus och inomhus. Den är dock inte vattentät, så därför får man vackert låta den stå inne om det regnar ute. BOOMit är en monohögtalare, men om man har två högtalare kan man enkelt koppla ihop dem med en AUX-kabel för att få stereoljud. Det är dock inte något vi inte har haft möjlighet att testa. Vi har däremot testat högtalaren grundligt både i hemmagymmet under träning, i köket under pepparkaksbak och i vardagsrummet under musiklyssning. Vi använde också högtalaren när vi spelade in julavsnittet av MAXstyrka Radio för att få lite julmysig bakgrundsmusik.

Design och mobilitet

SACKit har nischat sig som ett designföretag, och BOOMit är en riktigt läcker tingest med sin lite retroinspirerade form och bärhandtaget i läder. Den är väldigt smakfullt och klassiskt formgiven utan att för den sakens skull kännas föråldrad. Designen gör den lättplacerad då den med fördel kan användas som en inredningsdetalj. Högtalaren känns relativt gediget byggd, men laddaren känns billig och plastig. På fronten har man tre reglage som reglerar volymen, diskanten och basen och en Bluetooth-knapp. Reglagen ger bra motstånd och känns kvalitativa. Höljet består av svart plast och det grå nätet som täcker elementen är gjort i metall. Högtalaren väger nästan fem kilo och ät 36 cm hög, men är trots det ganska lättburen och mobil.

Ljudkvalitet

BOOMit beskrivs av utvecklarna som en partyhögtalare, och ljudbilden i BOOMit är basdominant och präglas av en djup och punshig bas. Den passar bra om man gillar techno, dance, dubstep och liknande musikgenrer. Om man däremot vill lyssna på akustiska låtar och liveinspelningar så finns det inte riktigt den där rumskänslan och den där bredden i mellanregistret. Det låter bitvis lite burkigt och inte så omfångsrikt och detaljerat. Det märks tydligt att mellanregistret inte har prioriterats lika högt som basen. Just basen är dock det väsentliga när man ska träna till musiken, och där levererar som sagt BOOMit. Reglagen som finns på högtalaren möjliggör en viss påverkan på ljudbilden, men vi hade gärna sett att det gick att påverka ljudet ännu mer utan att använda sig av equalizers på mobilen eller datorn. Kanske en medföljande app hade varit önskvärd? Det går att tvinga upp volymen ordentligt så högtalaren funkar även i lite större hemmagym.

Batteritid

Högtalaren håller i drygt sex timmar innan man behöver ladda den, så den räcker ledigt till ett par längre träningspass. 6 timmars drifttid är dock i det lägsta laget, i synnerhet om man jämför med andra högtalare i samma segment. Många högtalare kan spela dubbelt så länge och vissa har fyra gånger så lång batteritid. Högtalaren går såklart att använda under laddning så det är inga problem att ha laddaren i medan man tränar, men en bättre batteritid hade inte skadat. Det tar 3-4 timmar att ladda den fullt. En smart funktion är att det finns en USB-port på baksidan där man ladda sin mobiltelefon under tiden man lyssnar på musik. På det sättet fungerar högtalaren också som en (enormt stor) powerbank.

Slutsats

BOOMit är en högtalare som levererar ett kraftfullt ljud i ett snyggt format. Vi hade önskat mer detaljer i ljudbilden och en lite bättre batteritid, men som partyhögtalare eller högtalare i ett hemmagym är den fullt tillräcklig och funktionell. Om ni behöver uppgradera ert hemmagym med en högtalare så bör ni ha BOOMit i åtanke.

+ Snygg design
+ Kvalitetskänsla
+ Reglage för bas och diskant
+ Bluetooth 5.0
+ Volymstark
+ Powerbank-funktionen
+ Bra bas
– Sämre mellanregister
– Inte vattentät
– Klen batteritid
– Laddaren känns billig

SACKit BOOMit

Ljudutgångsläge: Mono
Bluetoothversion: Bluetooth 5.0
Batteritid: 6 timmar (6800 mAh)
Output power: 45W
Mått: 268 x 190 x 360 mm
Vikt: 4,8 kg

SACKit BOOMit kan ni köpa hos utvalda elektronikaffärer och här.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Recensionen är 100% oberoende. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate