MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
07

Tanken räknas inte alls

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Det är egentligen helt obegripligt hur ett så orimligt uttryck alls har kunnat vinna fotfäste. Det är ju bara ett slags försök att få lite erkännande för något man överhuvudtaget inte har gjort. Egentligen så borde ju det hela förvärra situationen snarare än förbättra den. Att dyka upp hembjuden till någon och säga att man tänkte köpa blommor, talar ju inte bara om att du inte har några blommor, utan att du faktiskt tänkte tanken men inte tyckte att det var viktigt nog för att ordna. I sådana fall är det ju bättre att bara vara tyst, än att dra uppmärksamheten till att du nedprioriterade den du skulle hälsa på så pass att du trots att du hade en medveten aktiv tanke sket i att ordna blommor.

Gäller det istället din partner i livet så blir ju situationen ännu värre. Självfallet så kräver inte en hälsosam varaktig relation att man ständigt och jämnt har med sig blommor, presenter eller bjuder ut varandra på middagar. Men det kommer inte att vara en hälsosam varaktig relation om det inte händer ibland. Går man dessutom över gränsen och talar om att man tänkte på men inte ordnade med så är det mer än lovligt korkat att tro att det skulle genera någon uppskattning. Du har ju mer eller mindre direkt talat om att de inte var värda besväret.

Nu är ju det här inte ett beteende som bara är bundet till relationer, utan syns i allra högsta grad när det gäller träning och allmänt hälsosamt leverne. Att man har tänkt köra marklyft ger exakt inget resultat överhuvudtaget. Inte i ryggen, baksida ben, rumpa, inte ens greppet blir bättre av det. Att man har tänkt skärpa sig lite med maten gör heller ingen som helst skillnad. En tunnbrödsrulle är en tunnbrödsrulle, och att du egentligen hade tänkt ta en sallad minskar i varken kalorimängd eller en begynnande förstoppning. Inte ens tillägget att du nog var lite full, och därför gjorde något annat än du hade tänkt när du var nykter tidigare på kvällen påverkar det hela.

Precis som med blommorna så blir det bara värre när du sedan ska urskulda dig. Du visste alltså vad du borde ha ätit, du tänkte på vad du borde ha ätit vid det aktuella tillfället, och så gjorde du ändå inte det? Det är lite som säga att man hörde GPS:en säga höger och tänkte svänga, men man kommer försent för att man sedan höll rakt fram. Säg då åtminstone att den var trasig, inte att du sket i den, om du vill ha någon slags förståelse.

Vi säger ofta att okunskap inte är någon ursäkt, och i juridiska sammanhang så är det tydligt uttalat att din brist på kunskap inte är någon ursäkt för ett begånget lagbrott.  Denp principen har vi inga problem med, men att göra fel på grund av okunskap måste väl ändå vara ljusår bättre än att påstå sig ha kunskap och medvetenhet och sedan ändå göra fel? Att tanken skulle räknas är så dumt så, för att citera min salige farfar, hälften så dumt finns inte.

Share

Leave a Reply


*


Translate