MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Efter noggrant övervägande så har jag beslutat att ställa in deltävling 1 i Växjö och deltävling 2 i Norrhult och givetvis betala tillbaka anmälningsavgiften till er som är anmälda. Dock avser jag att genomföra kvalet till u90, dock med en förändring som jag kommer till varför nedan.

Jag har funderat fram och tillbaka angående Gärdsgårdsseriens deltävlingar under våren och tänker så här:

Covid 19 slår skoningslöst mot allt i samhället just nu. Idrottsevenemang, mästerskap, företag, myndigheter, landsting, restauranger mm. Det finns nog inga som inte känner av krisen som drar fram samtidigt som alla gör vad de kan för att mildra konsekvenserna av Covid 19.

Mitt i allt detta så har vi lilla Gärdsgårdsserien som i det här fallet kan verka liten och betydelselös. Men faktum är att för att vara en tävling i den här sporten så har vi ändå blivit ganska stora och för att vara en lokal serie ändå fått stor ganska stor geografisk spridning över Sverige på deltagarna. Till deltävling 1 är det i nuläget över 50 anmälda på herrsidan och om jag minns rätt runt 15 på damsidan. Till de deltävling 2 i april är det i nuläget strax över 40 anmälda på herrsidan dock inga på damsidan.

Jag har försökt navigera i den här krisen och hela tiden har tanken varit att genomföra tävlingarna som planerat. Men nu känner jag att med de stora uppoffringarna som många andra aktörer och föreningar i samhället gör för att bromsa utvecklingen av Covid 19 så är det bara dumt och egoistiskt att genomföra tävlingarna. Det är min magkänsla nu. Vi måste göra vad vi kan och det är viktigt att ta människors rädsla på allvar. Det är det viktiga. Tävla hinner vi att göra i Gärdsgårdsserien i höst då det förhoppningsvis lugnat ner sig. Då har vi två deltävlingar och en final att se fram emot men först måste vi vänta ut det här och vara solidariska med de som kan drabbas hårt av Covid 19.

U90-kvalet flyttas från fabriken i Norrhult till Råstyrka gym i Växjö.

Vill dock återigen poängtera att jag avser att genomföra u90 kvalet OM Styrgruppen vill dock med en förändring. Det blir deras beslut. Varför? Det är ett kval till SM och i nuläget endast 11 deltagare. Det blir en liten tävling jag kan genomföra helt på egen hand utan att ta hjälp av utomstående funktionärer just för att minimera antalet inblandade. Med så få deltagare är det också genomförbart att rengöra utrustning med ytdecinfektion mellan varje heat, något vi kommer att göra. Givetvis så blir det helt utan publik och anhöriga. Dock kommer det att bli en förändring. Jag vill genomföra u90 kvalet på Råstyrka Gym i Växjö istället för vid Fabriken i Norrhult. Datum, tid och upplägg blir samma men platsen ändras. Varför? Olof förlorar mycket intäkter på att jag ställer in deltävling 1 och genom detta vill jag kompensera honom, han har ett företag att driva det har inte jag. Så jag flyttar kvalet till Råstyrka istället och lämnar över intäkterna från u90 kvalet till honom. Med få deltagare och minimalt med funktionärer så kan vi genomföra kvalet säkert inne på Råstyrka. Endast de aktiva, jag, Olof och Cattis från Styrgruppen som kommer sköta resultaten via Strengthresult kommer att finnas på plats.

Jag hoppas att ni har förståelse för mitt beslut och jag hoppas verkligen att vi ses på Gärdsgårdsseriens deltävlingar i höst. Att avstå två deltävlingar nu i vår är i mina ögon en liten men viktig uppoffring från vår sida samtidigt som jag förstår att det ställer till det för vissa av er som kanske har bokat boende mm.

Vi kommer att försöka administrera och lösa återbetalningarna av anmälningsavgiften till deltävlingarna fortlöpande när tid finns och hopps att vi är klara vid slutet av nästa vecka. Skulle vi missat någon så hör av er.

Ha en fin dag.

/Kim Emilsson

Share

Leave a Reply


*


Translate