MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Årets Arnold Festival blev en sluten tillställning där utomstående inte fick komma in på grund av hotet från Coronaviruset. Vanligtvis fylls expohallarna i Columbus av ca. 250.000 människor, men det här året var bara atleter, funktionärer, coacher och familjemedlemmar till atleterna välkomna. Tävlingarna hölls ändå som vanligt och livestreamades.

Huvudtävlingen var Arnold Strongman Classic, och förhandsfavoriten Hafthor Björnsson lyckades som väntat försvara sin titel. Det här var hans tredje raka titel i tävlingen, något som bara Zydrunas Savickas tidigare har lyckats med (som vann sex år i rad och åtta gånger totalt). Brian Shaw har också tre titlar, men inte i rad. Haftor vann bland annat marklyftet när han drog 465 kg.

I damklassen Arnold Pro Strongwoman tävlade Anna Harjapää, som vann fjolårets amatörklass. Den här gången tävlade hon för första gången som proffs. Det räckte hela vägen till en imponerande fjärdeplats.

Share

Leave a Reply


*


Translate