MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Nu börjar mars lida mot sitt slut, och till skillnad från många andra har jag än så länge lyckats hålla mina nyårslöften. Jag tänkte berätta hemligheten, det där som gör att några av oss faktiskt lyckas hålla det vi under ett svagt ögonblick under nyårssupén lovar så dyrt och heligt. Gladlynta spelevinkar hade säkert föreslagit att hemligheten bygger på att lova självklarheter som man vanligtvis lever efter ändå, som att inte börja röka till exempel. Men nej, det här handlar om att lyckas omfamna sina riktiga nyårslöften och lyckas besegra dem.

Jag hade det här året två nyårslöften, två löften som jag gissar att många andra där ute delar med mig.

  1. Jag ska inte äta något mjukt bröd.
  2. Jag ska inte äta något innehållandes tillsatt socker.

Nyårslöftena “går ut” i sommar, och anledningen till att jag valde just dessa löften var att jag ville skala av lite mysvikt som god mat och mustiga såser ofta leder till. Jag vägde på nyårsafton 90 kg på mina 184 cm, och kan inte påstå att man var överdrivet fet. Nu väger jag drygt 87 kg, så jag kan konstatera att min revolutionerande metod har varit fruktsam.

Hur har jag då gått till väga för att lyckas hålla mina nyårslöften? Jo, jag har arbetat fram några life hacks, några små kryphål i ekvationen helt enkelt, som alla i min sits kan dra nytta av. Om vi tittar på mina nyårslöften, att inte äta något mjukt bröd och att inte äta något med tillsatt socker, så inkluderar det så gott som alla former av bakverk, förutom knäckebröd. Kryphålet här är att mjukt (osötat) bröd med en simpel brödrost kan få en fastare form, och som vi alla vet är en rostad macka allt annat än mjuk. Sockerfria substitut till Nutella finns också. Dessa substitut har visserligen en lika hög fetthalt som vanligt vispgrädde, men mina nyårslöften innefattade som bekant inte att undvika konsumtion av fettrika livsmedel. Vips kan vi med gott samvete vältra oss i rostade mackor med choklad och banan och fortfarande hålla sina nyårslöften.

Hur kan dessa life hacks ha bidragit till att man har blivit lite lättare? Inte den blekaste, men så länge det går åt det hållet kommer jag hävda att rostade mackor med choklad och banan är receptet. Vi ses på stranden i sommar, om pandemin är över då.

Share

2 Responses so far.

  1. Jake skriver:

    Grymt jobbat!

Leave a Reply


*


Translate