MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
19

Test – Vain STHLM Move

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Vain STHLM är ett för mig nytt märke i hörlursdjungeln. De är, precis som namnet antyder, beläget i Stockholm och har i dagsläget tre olika produkter i sitt sortiment. Deras lurar i True Wireless-segmentet kallas för Move, och efter att hårdtestat dem i en månad är vi nu redo att ge er ett utförligt omdöme. Kan Move konkurrera med giganterna?

Produkten

Move är trådlösa lurar (True Wireless) som är svett- och fukttåliga (IPX5-klassade). De har Bluetooth 5.0 och laddas med en usb-c-kabel eller trådlöst. Utöver den trådlösa laddningen stödjer lurarna röstassistent (Siri). Så många fler funktioner finns inte här. De är inte individuellt ihopkopplade, de har inte programmerbara knappar, ingen app eller något ambient-läge, inte någon ANC (aktiv brusreducering) eller annan funktion som många andra aktörer lockar med. Men det som erbjuds är bra, riktigt bra.

Ljudkvalitet

Finesser i all ära, men det viktigaste är ändå ljudkvaliteten, och här spänner Move musklerna ordentligt. Lurarna har stöd för aptX, vilket kanske inte säger så mycket i praktiken. Om man ska testa vad lurarna verkligen går för bör man inte sätta på en podcast. Det låter förvisso relativt bra, men kanske lite burkigt. Annat är det under musiklyssning. Ljudet är luftigt med mycket detaljer och djup, och ljudkaraktären går åt det varma hållet. Det låter välbalanserat och kontrollerat utan att bli stelt och tråkigt. Basen är tung och djup, mellanregistret är detaljerat och diskanten sådär härligt krispig. Ljudkvaliteten imponerar stort. Ljudet är också bra under telefonsamtal för både avsändare och mottagare.

Komfort och design

Själva pluggarna är ganska stora och sitter mer utanpå örat än inuti, men de känns inte klumpiga för det. Move kommer med tre olika storlekar på silikonproppar och mediumpluggarna känns som gjorda för mina öron. Passformen är därmed riktigt bra, trots att de inte har några vingar. Ett bevis på det är att lurarna stänger ute omgivande ljud väldigt effektivt. Man hör inte när människor pratar i närheten, ens om de försöker prata till dig, vilket är ett bra betyg. Därför är det väldigt synd att de inte har något ambient-läge under löpturer. De sitter också fast i öronen, så man kan syssla med vilken träningsform som helst utan att de riskerar att lossna. Knapparna erbjuder bra motstånd utan att vara för tröga.

Designen är å sin sida också väldigt lyckad. Lurarna är förvisso stöpta i hårdplast, men designen andas exklusivitet och modernitet. Laddningsfodralet är också läckert formgivet med en diskret logga på locket. Fodralet är tillräckligt litet för att få plats i en vanlig jeansficka. Pluggarna sitter på plats i fodralet med hjälp av starka magneter som brukligt nu för tiden.

Batteritid

Vain STHLM hävdar att lurarna håller i nio timmar innan de behöver laddas, vilket är bättre än de flesta andra lurar kan stoltsera med. Tillsammans med laddningsasken ska de hålla i 60 timmar innan man behöver ladda asken. Även det är bättre än det mesta på marknaden. Laddningsfodralet laddas antingen med en usb-c-kabel eller trådlöst genom att placera dem på en laddningsplatta av något slag. Ännu en fjäder i hatten för Move med andra ord.

Slutsats

Vain STHLM Move är inte någon schweizisk armékniv direkt utan det är relativt sparsmakat med finesser, men på de viktigaste punkterna briljerar dem ordentligt. De låter riktigt bra, i synnerhet under musiklyssning, komforten är hög och batteritiden är utmärkt. Visst hade det varit trevligt om de hade ett ambient-läge, aktiv brusreducering och programmerbara knappar, men dessa funktioner är alltid sekundära. För att ta en liknelse som Trywall hade förstått; vi väljer hellre en lågutrustad Lamborghini Aventador än en fullutrustad Fiat 500, och Vain STHLM Move kör ifrån det mesta.

+ Utmärkt ljudkvalitet
+ IPX5-klassade
+ Fantastisk batteritid
+ Hög komfort
+ Kvalitetskänslan
+ Trådlös laddning
– Inget ambientläge
– Få finesser

Vain STHLM Move

Hörlursmodell: True Wireless
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 20 – 20000 Hz
Impedans: 32 ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 5.0
Batteritid: 9 timmar aktivt
Mikrofon: Ja

Vain STHLM Move kan man köpa hos välsorterade elektronikaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate