MAXstyrka

Allt inom kraftsport

maj
01

Trumf i trovärdighet

Posted by Anders Axklo 0 Comment

När vi väljer vem vi ska lyssna på i olika frågor så styrs vi av en rad olika faktorer. Det är en salig blandning av hur nära vi står den som säger det, vad vi vet om deras kunskap på området, hur de säger det, stämmer det med det andra som verkar kunniga säger och så vidare. Att en hel del influencers håller på att kantra sina affärsmodeller beror på att de som köper ”samarbeten” inte riktigt varit medvetna om allt detta. Att 10 000 personer väljer att titta på någons rumpbilder på Instagram är inte riktigt samma sak om att de påverkar deras val av träningsprodukter. Flertalet av de som tittar på rumpbilder vill nämligen inte ha en sån rumpa, de vill bara ta på en sån rumpa. Vilket kräver olika åtgärder.

Jag har ett gäng människor som jag vänder mig till och låter påverka mig medvetet i livet. Det är olika människor beroende på vilket område i livet det handlar om. I träningsfrågor är det nästan undantagslöst svenska old school strongman, dels beroende på personliga relationer, och dels beroende på de har en track record över tid som jag litar på. Runt kost är det sällan strongman, att äta allt man ser kan väl inte riktigt kallas någon form av diet.

När det gäller smaker och dryck så är min go to kunskap min gode vän Martin som jag gör Cigarrpodden tillsamman med. Öl och sprit har jag hyfsat bra koll på själv, däremot är snudd på helt okunnig på vin, ett område som Martin briljerar i.  När jag idag vidtog den två kilometer långa promenaden till Bolaget för att förbereda min planerade musselkokning föll det sig naturligt att ringa honom och fråga om råd. Vilket jag också fick, gärna chardonnay, men absolut inte ekfatslagrat då det tenderar att slå igenom allt i det här sammanhanget.

Det hade också blivit det om det inte varit för expediten på Bolaget som frågade om jag behövde hjälp där jag stod och försökte stava till chardonnay vid vitvinshyllan. Nu ska sägas till försvar för Martins råd att jag fångade honom på väg upp på cykeln, och att hans råd till mig oftast inte begränsa av hans kunskap, utan av vad han bedömer att jag klarar att hålla i huvudet tills inköpet ska göras. Lite som när man ger nybörjare träningsråd. Bänkpress är inte den enda bröstövningen, och beroende på förutsättningar kanske inte heller den bästa, men det är rimligen den de kommer att göra, och därför det man nämner.

Expediten hade fördelen att stå på plats och peka för, men det hade inte riktigt räckt för att avvika från Martins råd, inte heller att personen jobbade på Bolaget. Det som fick mig att vackla var istället den franska brytningen. Ska man köpa vin för att koka Moules Marinieres så kan man inte strunta i vad en fransk expedit på vinavdelningen säger, oavsett tidigare råd. Dessutom med det ansträngda tålamod som bara fransk servicepersonal kan uppvisa när de försöker att rädda kunder från sin egen dåliga smak.

Sålunda fransk brytning har trumf när det gäller vin, isländsk när det gäller stenlyftning, rysk när det gäller armbrytning. Så enkla är vi att påverka. Rumpbilder däremot, har inte trumf när det gäller träning.

Share

Leave a Reply


*


Translate