MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I helgen hölls årets första kval till Sveriges Starkaste Man 2020 i den öppna klassen. Tävlingen gick under namnet Skånes Starkaste Man och hölls som alltid på Sjöbos idrottsplats. Skillnaden från tidigare år var att det på grund av den rådande pandemin var att arrangören på förhand hade gått ut med att tävlingen skulle köras inför tomma läktare. Istället livestreamades tävlingen med Axklo som speaker. En annan skillnad var att kvalserien i år har pausat och topp-3 från varje kval får en direktplats till finalen. Arrangören hade också haft den goda smaken att bjuda in legenden Zydrunas Savickas som domare.

Det var endast sju atleter som var på plats och tävlade, men nivån var det inget fel på. Startfältet bestod bland annat av fyra finalister från fjolårets final. I år blev det, för ovanlighetens skull, en från Skåne som rodde hem titeln som Skånes Starkaste Man. Sveriges tredje starkaste man, skäggtomten Johan Espenkrona, visade sig vara i storform, fick tre grensegrar och kunde ro hem segern. Sveriges sjätte starkaste man, Fredrik Johansson, fick också tre grensegrar och kom tvåa med två poäng bakom Espenkrona. Kampen om tredjeplatsen och den sista finalbiljetten i tävlingen stod mellan Marcus Yngvesson och Fredrik Svensson, där Fredrik ledde över Marcus med en poäng inför den sista grenen. Yngvesson lyckades dock gå om Svensson med en hårsmån i totalen och tog tredjeplatsen med en poäng framför Svensson.

Stefan “Stisse” Bergqvist skadade sin biceps i den sista grenen, och säsongen ser tyvärr ut att vara över för Hoforstrucken.

Slutresultatet:

1. Johan Espenkrona – 44 p
2. Fredrik Johansson – 42 p
3. Marcus Yngvesson – 30 p
4. Fredrik Svensson – 29 p
5. Stefan Bergqvist – 19,5 p
6. Henrik Norberg – 14 p
7. Hawar Abas – 7,5 p

(Foto: Johan Espenkronas Instagram)

Share

Leave a Reply


*


Translate