MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Årets tredje och sista kval kommer gå av stapeln den 15 augusti.

Planen var något helt annat än vad som kommer att bli av. Tanken var att tävlingen skulle ske i en inomhusarena med ljud, ljus, speaker, läktare och hela köret. Att jobba fram sponsorer kommer inte vara genomförbart på ett bra sätt mot dem, då det förmodligen inte kommer gå att genomföra tävlingen öppet. Tidsmässigt kommer vi närmare och närmare tävlingsdatumet, och det tar sin tid att få ihop en riktigt bra tävling. Så för att kunna ta ett beslut som kommer gå att genomföra får det bli på följande sätt.

Tävlingen kommer behöva flyttas, det kommer inte gå att genomföra tävlingen i den tänkta lokalen på grund av att restriktionerna som är idag gör planeringen för detta omöjligt. Lokalen har och kommer även att vara stänga helt under perioden på grund av corona. Tävlingen kommer istället hållas ca 1,5 mil norr om Älmhult, i en liten by, Liatorp. Behöver någon hjälp med transport hit från till exempel Älmhult eller Diö som är närmaste tågstationer så hör av er så löser jag detta!

Tävlingen kommer att genomföras på ett av följande två sätt. Det som avgör vilket sätt det blir är hur gränserna för folksamlingar o.s.v. ligger vid tidpunkten för tävlingen.

Dessa alternativ är de enda som inte innebär att jag behöver lägga massor med tid och egna pengar på en tävling som kanske ändå inte skulle kunna bli av på det sätt jag från början önskat. Jag hoppas att ni som tänkt tävla inte blir allt för besvikna och att ni förstår beslutet. Ställ gärna frågor om det är något ni undrar över!

Vid offentlig tävling:

Kommer vi kunna hålla tävlingen offentligt så kommer det ske utanför en ICA-butik i Liatorp på en avstängd del av parkeringen. Det blir gott om plats och vid tidigare tävling som hölls där drog det mycket folk. Här kommer det att byggas upp tävlingsplats som håller så hög nivå det är möjligt där. Har vid tidigare tävlingar funkat bra.

Vid stängd tävling:

Då kommer tävlingen ske på mitt gym, det kommer funka bra och vi kommer kunna vara både ute och inne. Det kommer bli nedskalat i ”kvalitet” på tävlingen gällande allt runt om då det inte blir en publiktävling på samma sätt. Det kommer saknas publik och den rätta känslan kommer ju inte vara möjlig för er tävlande, men det blir det bästa som går att genomföra med de förutsättningarna.

Blir det på gymmet och gränsen med 50 personer finns kvar kommer vi få hålla oss till denna gränsen. Vi kommer vara noggranna med att inte överstiga den, vilket medför att det med största sannolikhet inte kommer vara möjligt att ha coach med sig.

En livestream på Facebook/Youtube kommer finnas för alla som vill se.

Domare:

Blir Sebastian, från början var tanken att ha två domare så vi kunde köra mer man mot man men på grund av nedslimmandet blir det endast en som det ser ut i nuläget iallafall.

Övrigt:

Pokaler till 1-10 kommer ordnas. Medaljer till resterande deltagare. Tävlingströjor till samtliga deltagare.

Ni som placerar er på pall kommer få något pris utöver pokal, vad är ännu inte bestämt men det kommer bli det bästa som går att göra av situationen utan sponsorer. Men inte heller bara en burk nocco t.ex. Det kommer byggas på in i det sista.

Transport och boende:

Transport till tävlingen nämnde jag innan, men som sagt om någon behöver hjälp med att ta sig hit från Älmhult eller Diö som är närmaste tågstationer kan ni höra av er till mig så löser jag det.

Gällande boende så ska jag kolla med boende i Älmhult till bättre priser. Återkommer med mer info om detta.

Ställ gärna frågor i kvalets grupp på Facebook, kontakta mig på Messenger eller sms/ring 0706949445.

/Calle Johnsson


TÄVLINGSGRENAR  

Vikter / distanser kan komma att ändras. Följande är förutsatt att tävlingen blir ute med publik.

1. Farmers Walk: Vikt: 150kg. Distans: 15m x 2 med rundning. Maxtid: 60 sek.

2. Pressmedley: Apollon: 130kg, Hantel: 80kg, Block: 110kg och Stock: 150kg. Maxtid: 90 sek.

3. Yoke: Vikt: 420kg. Distans: 20m. Maxtid: 60 sek.

CUT – De tio bästa går vidare.

4. Bilmark: Vikt: ca 340kg i toppläget. Döms i reps. Maxtid: 60 sek. Dräkt tillåtet.

5. Däckmedley: 150kg säck, 10m till podie, 130cm. 460kg däck x 3 vält. Maxtid: 60 sek.

6. Atlasstenar: 120kg – 140cm, 140kg – 140cm, 160kg – 130cm, 170kg – 130cm, 190kg – 120cm. Klister tillåtet. Maxtid: 90 sek.


VILL DU TÄVLA?

Anmäl dig genom att skicka 400kr via swish till 0706949445.

Skriv SSM följt av ditt namn som meddelande.

Sista tid för anmälan: FREDAG 10/7.  

Skicka sedan ett meddelande till mig på facebook eller via sms till 0706949445 med vilken storlek i tröja du vill ha.

Anmälan är bindande och återbetalas inte om inte tävlingen skulle bli inställd.

Share

Leave a Reply


*


Translate