MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
11

SM i stockpress 2020 ställs in

Posted by MAXstyrka 0 Comment

SM i stockpress 2020 ställs in. Arrangören Kim Emilsson skriver såhär om beslutet:

Här kommer mina tankar och funderingar kring beslutet att ställa in tävlingen. Det hela började tidigt i våras när jag kollade av intresset här i gruppen för att väcka liv i Stockpress SM så verkade förutsättningarna goda och ingen annan gjorde anspråk på att köra tävlingen i egen regi, då hade jag självklart avstått. Något jag vid tillfället påpekade. Intresset var relativt stort och trots Covid -19 som låg i “startgroparna” så hittade vi ett format som möjliggjorde någon form av kval för vara en av de 10 finalisterna på Fitnessfestivalens scen utan att träffas rent fysiskt innan tävlingsdagen. Tillsammans med MAXstyrka så skapades förutsättningar för ett onlinekval där deltagarna via sociala medier skickar in sina bidrag och på så vis tävlar om en plats i finalen på Fitnessfestivalen scen i början december.

Upplägget jag gick ut med i börja av februari för själva Stockpress SM var stockpress av typen last man standing och viktintervallet är/var 140kg, 150kg, 160kg, 170kg, 180kg, 190kg, 195kg osv och det mottogs väl. Känns upplägget bekant? Med en skillnad, möjligheten att stå över en omgång, så blir tyvärr upplägget det samma i inledningen av årets final i +105 i Norrköping. När grenarna till årets final presenterades via MAXstyrka 9/8 så blev genast förutsättningarna sämre att genomföra Stockpress SM på det sätt det var tänkt. Mycket sämre. Man väljer helt enkelt att köra ett identiskt upplägg likt det jag presenterade i början av februari. Varför vet jag inte men det är aningens fantasilöst tycker jag personligen, dock är jag ju part i målet. För mig som arrangör blev det lite av ett antiklimax när grenarna till finalen släpptes, luften gick ur mig totalt. Och hur man än vänder och vrider på det så blir det en upprepning när det väl är dags för Stockpress SM, det är helt enkelt redan gjort. Det blir ju dessutom extra känsligt eftersom Stockpress SM bygger på en enda gren och just detta upplägg. Av samma anledning jag har svårt att tänka mig att man som arrangör hade valt liknande upplägg om Stockpress SM istället hade legat före finalen i +105. Varför? Jo för att man hade helt enkelt inte velat upprepa det som nyligen gjorts.

Med detta sagt så säger jag inte att jag har ensamrätt på upplägget. Det vill jag vara tydlig med. Dock har jag varit öppen att det är detta upplägg som jag avsett att köra på sedan jag gick ut med det tidigt i februari. Tanken var att Stockpress SM skulle bli en kul avrundning av tävlingsåret 2020 men nu blir det istället en upprepning av finalen i +105 som kommer att vara två månader tidigare även om kanske inte startfältet blir detsamma fullt ut.

Efter bra samtal med mina sponsorer, min domare Sebastian Liljeblad samt Kristian Sewén på Fitnessfestivalen väljer jag helt enkelt att ställa in tävlingen. Det är jäkligt tråkigt och det tycker de också men jag tror att de flesta som själv har arrangerat något i tävlingsväg förstår varför jag gör som jag gör. Jag går helt enkelt på min magkänsla. Tidigt i våras sålde jag in ett upplägg till mina sponsorer som vid tillfället var annorlunda och publikfriande och dessutom goda förutsättningar till riktigt höga vikter med tanke på startfältet, och mina sponsorer nappade! Men nu när mer eller mindre samma upplägg körs två månader innan min tävling blir ju dessvärre förutsättningarna annorlunda, det blir helt enkelt inte samma “bang for the buck” för sponsorerna nu när vi blir 2:a på bollen. Och jag förstår deras resonemang då jag känner samma sak själv. Då jag är mån om att ha en bra relation med mina sponsorer och har varit öppen med hur läget har förändrats så väljer jag helt enkelt att ställa in tävlingen i samråd med dem då förutsättningarna för tävlingen har ändrats.

Jag vill verkligen ta tillfället i akt att tacka er som anmälde er till tävlingen och trodde på idén. Vill även tacka MAXstyrka som valde att tro på detta och dessutom agera plattform för onlinekvalet. Stort tack till Kristian Sewén som redan från start nappade och ville ha tävlingen på Fitnessfestivalen. Hälften av intäkterna till onlinekvalet skänktes ju som bekant till MAXstyrka, dessa står självklart kvar som tack för nedlagt arbete. Hela anmälningsavgiften är återbetalade till det nummer ni gjorde er betalning/anmälan via. Hör av er om jag har missat någon av er.

De anmälda till tävlingen är/var följande, saknas någon kontakta mig så löser vi det:

Charlie Kronqvist Damm
Felix Ekersund
Anton Vikström
Johan Nilsson
Robin Svanström
Martin Forsmark
Fredrik Svensson
David Segerblad
José Serey
Pontus Berndtsson
Joachim Kvick
Anders Kylander
Nicklas Nordin
Emil Gustafsson
Johan Liljeblad
Stefan Bergqvist
Karl Larsson
Peter Svedberg
Andreas Ståhlberg
Marcus Yngvesson
Henrik Henningsson
Lars Ainasoja
Johan Espenkrona
John Winberg
Björn Johansson

Share

Leave a Reply


*


Translate