MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I helgen hölls Sveriges Starkaste Man 2020 för 40-plussare och Sveriges Starkaste Kvinna 2020 u82 kg.

I damklassen var sjuttonåriga Cassandra Annergren helt överlägsen då hon vann fem av sex grenar, och kom tvåa i den sista. Den femte grenen var marklyft för max, där Cassandra drog 200 kg (exklusive viktlås) med mersmak. Hennes slutpoäng blev 35 p (en poäng från max).

Den urstarka Bobby Sundberg, som vann tävlingen förra året, tog andraplatsen med fina 31 p, och Malin Andersson blev trea på 21,5 p.

I mastersklassen blev det betydligt jämnare och inför den avslutande grenen hade Fredrik Svensson och Johan Espenkrona samma poäng och en delad förstaplats. Fredrik var snabb att lasta upp fyra stenar, men orkade inte den sista och slutade på 32,5 p. Johan Espenkrona tog det lugnt och var inte lika snabb som Svensson, men lyckades lyfta upp den avslutande stenen och vann därmed tävlingen med 33,5 p. Både Espenkrona och Svensson kommer tävla i finalen av Sveriges Starkaste Man 2020 i den öppna klassen. Tony Hägg kom trea på 18 p.


(Foton: Therese Beirup Espenkrona)

Share

Leave a Reply


*


Translate