MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
28

Hur u90 finalen blev till

Posted by Cattis 0 Comment

Ursprungligen skulle u90 finalen hållas på Fitness festivalen i början på december.

10 september fick vi i styrgruppen (Cattis & Robin) besked kring arrangemanget samt att en avbokning skulle ske.

Såsom ni alla vet, och bör ta ställning till så har Covid-19 påverkat oss alla inom idrottsvärlden, speciellt kring tävlingsverksamheten.

u90 har i år, till skillnad ifrån tidigare år lyckats få ihop 4 kvaltävlingar med hjälp utav fantastiska arrangörer runtom i Sverige som har med begränsade resurser lyckats få till grymma tävlingar.

Varje tävling har haft som minst 10 deltagare, och standarden har varit hög.

Trots rådande omständigheter, trots en hel del restriktioner som inkluderade bl.a att tävla utan coach och åskådare, att sprita händer och utrustning emellan grenar har u90 grabbarna tävlat med respekt, förståelse och med sann idrottsanda. Grabbarna har kommit och satsat och främst av allt haft kul trots alla begränsningar.

2020-års tävlingsår har varit riktigt givande och roligt för mig som sitter i styrgruppen. Mitt första år i u90 styrgrupp har varit spännande. Jag hoppas att jag är välkommen inom strongmanvärlden att få fortsätta även under 2021.

Men åter till finalen…

Serietabellen ser ut som följande:

1. Victor Johansson 60p
2. Tim Alvesparr 47p
3. Johan Lindahl 47p
4. Viktor Lingman 37p
5. Niklas Lindroth 27p
6. Arvid Nyman 26p
7. Niklas Larsson 25p
8. Felix Långberg 23p
9. Johan Karlsson 21p
10. Mikael Emilsson 19p
11. Björn Eriksson 17p
12. Kevin Karlsson 17p
13. Anton Lindberg 8p
14. Robin Appelbom 7p
15. Nils Sandin 4p
16. Jimmie Karlsson 2p
17. Axel Furtenback1p

Efter jag fick beskedet kring Fitness festivalen, kände jag mig tvungen att vara den som berättar för grabbarna att det inte blir av, men jag skulle göra vad jag kan, trots kort varsel att ordna en final. Jag skulle arrangera på Fitness festivalen och hade som plan att köra en tvådagarstävling. Besvikelsen blev stor, men sådant som händer.

Då dök Tomas Elofsson upp och erbjöd sig att arrangera fastän vi har väldigt begränsade resurser både med utrymme och ekonomi. Tomas är en grym arrangör med många års erfarenhet bakom sig inom Strongman. Självklart får han hålla i u90an finalen.

Att lösa sponsorer såhär kort inpå en final är otroligt svårt, men vi gör det vi kan. Intresserad av att bidra? Mejla mig Cattis@heavyevents.se

Jag kommer att försöka live-sända finalen men är begränsad med utrustning. Finns det någon vänlig själ i närheten utav KRAFT gym & fitness får ni mer än gärna hjälpa till.

Gymkompaniet har erbjudit deras Youtube-kanal för oss att nyttja och få sporten att synas.

Jag vill tacka för tålamodet kring 2020-års tävlingsverksamhet och vill uppmuntra er alla inför finalen att åka till Östersund och slakta.

Visa vad ni går för, visa hur jäkla grymma ni är!

Har ni några frågor kring finalen, mejla mig gärna på Cattis@heavyevents.se eller släng över ett meddelande på insta _Cattis

Ha det gött och så ses vi om inte annat i Östersund lördag 28 november.

/Cattis

Share

Leave a Reply


*


Translate