MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
12

Solna AK OPEN 19dec

Posted by Damir Krunic 0 Comment

Då skillnaden i startavgifterna och första priserna upprört vissa personer inom kraftsporter,
så kommer det nu att ske en förändring i regler på Solna AK OPEN tävlingen i strongman/strongwoman marklyft.
När jag fick klagomål om detta så gav jag förslaget på att man kan göra en enda klass av damer och herrar som deltar.
Och detta är för att jag har enbart en ställning och inte två att ge bort. Har helt enkelt inte råd med det.
Sen tänkte jag faktiskt inte på att Wilks som vi kommer använda oss av har anpassat kofficient för damer så att dom får mycket mer poäng än herrar vid tex samma kropps vikt och samma resultat så ser ni skillnaden här.
Exempel:
Herr kroppsvikt: 70kg Resultat: 200kg poäng:149,88
Dam kroppsvikt: 70kg Resultat: 200kg poäng:198,96

Och då har alla lika god chans att vinna oavsett kön.

Så att det blir enbart en öppen viktklass där både damer och herrar tävlar mot varann om en bänk/böj ställning värde 15.000kr
Startavgift: 500kr
Swish: 0708855029
Sista anmälningsdatum 1dec
För att denna klass ska bli av är det krav på minst 10 anmälda deltagare precis som förut. Annars sänks avgiften till 200kr resterande pengar betalas tillbaka och första priset blir en skivstångslyft värde 1500kr

Veteraner och egna medlemmar tävlar separat så som det stått från början och om några känner sig orättvist behandlade för att dom inte får samma pris som damer och herrar i öppna klassen så ber jag om ursäkt i förväg!

Nu hoppas jag att det är okej för alla med wilks anpassade tabell för damer att den används.Vilket är den enda lilla skillnaden nu allt annat är exakt samma. I annat fall om man inte vill ha någon skillnad alls så kan vi även ändra till att alla oavsett damer och herrar kör på killarnas tabell eller damernas. Vi får väl se vad folk tycker.
Lite ironi där.

Jag vet faktiskt inte själv om det gått en sådan tävling förut där damer och herrar får tävla i kraftsport mot varann om samma pris i samma klass?
Kanske någon har koll på det? Annars är nog Solna AK OPEN nu det första i sitt slag som göra detta.
Och hoppas att även andra arrangörer hänger på i framtiden och gör som vi.

När det gäller Grepp tävlingen så tror jag vi skippar att köra ihop damer och herrar i samma klass om det är okej för damerna och herrarna som ska tävla i grepp?
All annan info om tävlingen kan ni se i mitt tidigare inlägg här på Maxstyrka.

Hjärtligt välkomna!!!

Skulle det vara så att det finns något företag därute som tillverkar ställningar och ser detta och som kan tänka sig att sponsra med en så får ni jätte gärna höra av er i sånna fall skulle vi kunna behålla dam och herr som två olika klasser och ha samma första pris i båda klasser varsin ställning.

Share

Leave a Reply


*


Translate