MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
27

Det är mycket man inte måste

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Vi är mitt i den andra våg av pandemin som sveper över världen nu, och till skillnad från tidigare under året har mycket ställt in helt. Tidigare har många, till exempel vi i armbrytningens organiserade form, sagt att man kunde bedriva verksamhet bara man iakttog försiktighet och följde rekommendationer.

Nu säger vi och många med oss, låt bli, bara. Bara sluta, det är inte värt det. Det är naturligtvis en till synes märklig hållning från en organisation vars enda uppgift är att befrämja just armbrytning. Det ska ju vara vårt enda intresse, som organisation. Nu frångår vi den prioriteringen, för första gången i vår livstid är nämligen samhället i det läget att alla särintressen måste ställas åt sidan.

Att kunna erkänna man själv och ens egna intressen inte är det allra viktigaste är en av många förmågor som skiljer människor från djur. Inte alla människor från alla djur, förvisso, det finns djur som kan sätta flocken, eller sin avkomma framför sig själv. Likaledes visar just pandemin på en hel del omoget beteende som bekräftar att inte alla människor tycks besitta förmågan.

Att bryta mot riktlinjer och rekommendationer som är till för att sätta stopp för en smittspridning som dödar tusentals människor i Sverige är förståeligt om det handlar om omedelbara akuta frågor. Att hålla sig själv och sin familj med mat, är en sådan, likaså att göra ett arbete så att det finns något att köpa mat för. Att se till att samhällsfunktioner som vård, skola och omsorg fungerar likaså, eftersom folk skulle dö snabbare annars.

Men för att bryta arm? Eller för att på in ett bröstpass till, så man inte riskerar att tappa sina gains? Eller den märkliga invändningen att man ju har betalt för sitt gymkort, och då behöver utnyttja det. Det är inget man har brytt sig om under åratal tidigare, gymkort kan vara det mest outnyttjade tjänst/produkt som finns i den moderna världen. Det kan det gott få vara nu också. Låt autogirot fortsätta och ticka, det har ju aldrig bekymrat dig förr när du har skippat träningen.

Träna gärna, men följ principen i restriktionerna. Var inte i en samling med mer än 8 personer oavsett teknikalitet, undvik närkontakt med folk du inte bor med, var inte inomhus alls med folk du inte bor med om det inte är nödvändigt. Det kommer inte att leda till att du blir otränad eller tjock. Det enda som orsakar det är dina egna val. Det finns massor man kan göra både som armbrytare och träningsfreak utan att bryta mot restriktioner och riktlinjer.

Tycker du inte det, utan är övertygad om att det i det här samhällsläget är nödvändigt för dig att prioritera dina egna intressen framför det gemensammas bästa så är du sjuk på ett annat sätt, och behöver terapi. Om du får ångest av att inte träna som du brukar så är det en beteendestörning som du behöver hjälp med, men så illa behöver det inte vara. Du kanske bara är egoistisk, eller helt enkelt korkad.

Share

Leave a Reply


*


Translate