MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Även om de kommande helgerna inte ger någon maximal utdelning av lediga dagar, så uppstår naturligtvis en hel del ledig tid ändå, åtminstone om man jämför med helt vanliga veckor. Hur man förhåller sig till mer ledig tid än vanligt säger ganska mycket om vad man prioriterar i livet. Ser du fram emot ett par veckor där du tar ledigt även från träningen så tror jag att du är i riskzonen för att vara en sådan som betraktar träningen som ett nödvändigt ont. Det är ingen hållbar attityd till något som man vill ska vara en naturlig del av ens liv, och kommer att leda till att man letar ursäkter för att inte träna. Vilket man då också kommer att hitta, eftersom man letar ganska noga, och därmed tränar man mindre med allt annat som följer.

Tror du att du kommer att kunna på ren vilja och karaktär ända varaktigt hålla på med något som du betraktar som nödvändigt ont, så har du antingen en liten skev bild av dig själv, eller ännu värre, den är inte skev och du har troligen rätt tråkigt i stora delar av ditt liv.

Betänk nu istället att du letar efter ursäkter att träna istället för ursäkter att slippa, så kommer de kommande helgerna att kunna bli festliga på riktigt. Man får ändå inte samlas i större grupper, släkten dyker inte upp i år, du får inte gå i kyrkan ens på julottan, om du nu har brukat göra det. Kvar finns alternativen äta, träna, skita, sova, och det mina vänner, är i det närmaste optimalt. Du kan med andra ord låtsas vara styrkeproffs under några veckor.

Nu kanske du invänder att man inte får vara på gymmet heller, och det är riktigt, om än med modifikation. Du får vara på gymmet om det är tomt i övrigt, vilket det har stora förutsättningar att vara över helgerna. Är du dessutom strongman, eller i alla fall strongmanwannabe, så handlar hela sporten om att lyfta konstiga och oväntade tunga föremål. Sådana borde du kunna hitta i tillräcklig utsträckning för att lyfta dig trött på valfritt sätt. Stora delar av landet verkar dessutom sakna snötäcke, vilket innebär att alternativet natursten finns relativt nära till hands för i princip alla.

Det kan till och med vara ett tillfälle för den ovane att ge sig på lite kardio, i form av löpning eller åtminstone lång power walk. Ledighet är förträffligt för det, i fall du skulle missbedöma din förmåga och det tar väsentligt längre tid att ta dig hem än du först trodde. Det är orsaken att de tvåmilsrundor jag har företagit mig ett par gånger under hösten har skett på lediga dagar. Jag har inte riktigt varit säker på om jag orkar, men har gjort försöken de dagar det inte spelar roll om jag kommer hem på 2 eller 4 timmar.

Med andra ord, tack vare det allmänna skitläget så kommer julen inte att bli det den annars brukar, men det är ett gyllene tillfälle att få till en riktig träningsjul. God jul på er!

Share

Leave a Reply


*


Translate