MAXstyrka

Allt inom kraftsport

XPC Powerlifting world cup 2020

Siedlce, Polen

19-22 November

Under årets gång har i princip all tävlingsverksamhet inom styrkelyft lagts på hyllan här i Sverige. Men inte i andra länder. Trots hänsyn till alla restriktioner samt kontroller har det ändå gått att tävla i styrkelyft, om än i utlandet. Det finns regler att följa men några få har gett sig på utmaningen, anpassat sig och kommit iväg och gjort ett resultat.

Alla hotell, restauranger och tävlingen i sig var endast öppet för tävlande. Allmänna besökare och åskådare var inte tillåtet under tävlingens gång. Trots detta var det bra drag och en rolig tävling.

Helgen 19-22 november hade vi tre svenskar som åkte till Polen där de kontinuerligt arrangerar idrottsliga evenemang med vissa begränsningar. Polen ser positivt på idrottsliga evenemang.

Alla XPC-tävlingar är kval till styrkelyft/bänkpress/marklyft Arnold Sports Festival i Columbus Ohio som går i slutet av Maj/början av Juni 2021.

Marcus Rosmalm vägde in i -90kg klassen och lyckades böja 270kg, bänka 185kg och drog hela 290kg i marken med en total på 745kg i styrkelyft. Han placerade sig som etta och gjorde en grym tävling. Mackan fick även pokal som bästa poängtagare overall i 90an. Starkt jobbat av honom.

Mats Eriksson tävlade i klassisk bänkpress och fick med sig 152,5kg i -90kg klassen. I mastersklassen 55-59 plockade han med sig en guld peng. Nästa år ger han sig på världsrekord i marken för 60+ mastersklassen.

Peter Hallberg som tävlade i -110an lyckades dra 310kg i marklyft. Det blev en fin bronspeng för honom.

 

Är du intresserad av att tävla inom styrkelyft och försöka kvala till Arnolds Sports Festival som går i Ohio maj-juni nästa år, hör då av dig till Peter Hallberg på insta!

Share

Leave a Reply


*


Translate