MAXstyrka

Allt inom kraftsport


NTGear (Nordic Training Gear) är ett nystartat svenskt företag som tillverkar och levererar träningsutrustning såsom lyftarbälten, dragremmar och wrist wraps. För att kunna hävda sig i den djungel av träningsutrustning som finns har de valt att hålla låga priser på sina produkter, men utan att tumma på kvaliteten, menar de. Vi har under de senaste två månaderna testat tre av deras produkter för att se om de håller vad de lovar.

Produkterna

De produkter vi har testat är lyftarbältet Lever Belt 13 mm, dragremmarna Figure 8 Lifting Straps och Wrist Wraps på 60 cm och normal flexibilitet.

Bältet är gjort i läder med mockafoder och är försett med ett snabbspänne. Storlekarna sträcker sig från XS till XXXL, det är 13 mm tjockt, 10 cm brett och kommer med två års garanti. Bältet kostar 899:-.

Figure 8 Lifting Straps kommer i tre olika storlekar, har sex månaders garanti och kostar 249:-.

Wrist Wraps kommer i två olika längder (60 cm och 100 cm) och tre olika styvheter (normal, stiff och extra stiff). De har, precis som remmarna, sex månaders garanti och kostar också 249:-.

Komfort och design

Lyftarbältet är väldigt styvt och känns till en början obekvämt att använda, men det gör alla nya bälten innan de är inkörda. Mitt Wahlandersbälte var likadant från början. Efter ett tag mjuknar lädret upp och de blir mjukare och skönare att bära. Snabbspännet är effektivt, snabbt och sitter fast säkert under lyften. Snabbspännets placering går också att ändra enkelt med hjälp av en stjärnmejsel för att anpassa passformen på bältet. Kvalitetskänslan i bältet är mycket god, och det känns verkligen inte som att det kostar under tusenlappen. Även designen är väldigt bra. Både bältet och fästet är svarta, bortsett från en vit logotype på spännet. På baksidan av bältet är företagets logga instansat. En liten notis är att om ni planerar att tävla i officiella IPF-styrkelyftstävlingar bör ni köpa ett bälte som är godkänt för det (exempelvis ett från Wahlanders), men om ni bara har tänkt använda bältet i träningssammanhang, eller i strongmantävlingar, fungerar det här bältet riktigt bra.

Dragremmarna känns också väldigt hållbara och kvalitativa. Utan att ha belastat dem speciellt mycket skulle jag tro att de håller för betydligt mycket mer än man någonsin kommer orka lyfta. Den typen av remmar användes av nio av tio atleter under marklyftsgrenen (apollonmark) i finalen av Sveriges Starkaste Man 2020, och de här remmarna lär hålla för samma vikter. Tygmaterialet är mjukt och tjockt och skaver inte.

Handledslindorna som jag har testat är 60 cm långa och normal styvhet. De är väldigt mjuka och stretchiga, betydligt mer än lindor från exempelvis GASP. Stretchen gör att de går att surra på ordentligt så att man kan välja hur mycket stöd de ska ge. De känns, precis som produkterna ovan, kvalitativa och hållbara, men kanske lite för mjuka om man ska pressa tungt. Normal styvhet är säkerligen bäst för lättare gymträning, och STIFF lär vara bättre för tyngre pressar.

Slutsats

Mina samlade intryck efter två månaders användning är att det här är kvalitativa produkter till ett riktigt bra (läs konsumentvänligt) pris. Designen är bra, komforten är hög och priserna är som sagt låga. Något säger mig att NTGear kommer växa ordentligt framöver.

+ Bra kvalitetskänsla
+ Snygg design
+ Komforten
+ Prissättningen
– Inte IPF-godkända

Utrustning från NTGear kan beställas från deras hemsida.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Recensionen är 100% oberoende. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate