MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
02

Okbärning finns inte i Garmin

Posted by Anders Axklo 0 Comment

I veckan bytte jag ut det pulsarmband jag har haft i ett år mot en lite märkvärdigare variant. Det beror på att jag nerdat iväg, och inte är nöjd med toleransen min gamla hade. Ska jag mäta vill jag att det ska vara exakt, eftersom jag avser att skryta med mina prestationer. Det vore därmed helt oacceptabelt att tro att jag presterat bättre än jag gjort och breda ut sig på sociala medier med det. Skryter gör jag gärna, men det måste vara sant. Utvecklingen som min gamla, nu ratade klocka har gett mig går verkligen inte att klaga på. För funktionens och min utvecklings skull behövs alltså ingen uppgradering, däremot tydligen för min fåfänga.

Just den här skruvade varianten på fåfänga gör också att jag inte har på mig någon träningsklocka när jag tränar på Sweden Barbell Club. Springer man så har klockan all information den behöver för att bedöma det. Distans, puls, andning, fart, vikt längd, och säkert något mer. På gymmet finns det alldeles för många variabler för att det klockan kommer fram till ska vara någorlunda trovärdigt. Det är ju inte bara repsantal, utan belastning, utförande, utrustning, setvila md mera med mera. Dessutom så gör jag mest sådant på gymmet som verkligen inte finns i Garmins manick. Sten skulle dessutom inte funka att lyfta med armbandsklocka på sig, men skulle det gå skulle manicken ändå inte förstå. Ska man bära ok så tänker jag att tio meter med staplande steg och märkligt högt blodtryck blir också svårt att få in i en dagsrapport. Skulle man ändå försöka ha klockan på sig så blir det så mycket felkällor att det ändå inte går att skryta med. Träningen blir inte lidande, den gör jag ändå, och skryta får jag göra mer konventionellt med bilder och videofilmer.

Även där är jag dock styrd av min fåfänga och rädsla för att kunna påstås fara med osanning, så det blir noga. Oket med jämna tjugor fördelade går att lasta till 275 kilo. Problemet med den siffran är att den är precis under tre gånger min kroppsvikt, och då kan man inte påstå det på Internet. Alltså syntes igår på Barbell ett ok kompletterat med en 1,25 kilos vikt på var sida, så att det skulle gå att skriva tre gånger kroppsvikt.

Nu finns det ju vissa funktioner i den nya klockan som har mer att göra med den allmänna hälsan än träningsprestanda. Vila, stressnivå och sånt där. Dessutom finns en välmenade funktion som talar om hur mycket man har tärt på sitt dagliga kroppsbatteri, som den har valt att kalla energinivå och ackumulerad ansträngning. Eftersom den redan på löpturen till och från gymmet tycker att jag kanske har tagit för mycket ur batteriet, så funderar jag nu på hur jag lite skonsamt ska berätta om atlastenarna och oket jag höll på med medan den låg på hyllan. Den vill säkert veta, men det är som Al Pacino säger i En kvinnas doft. You want the truth? You can’t handle the truth.

Share

Leave a Reply


*


Translate