MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
08

Test – ZERO-TX

Posted by MAXstyrka 0 Comment

För att sticka ut i hörlursdjungeln behöver man erbjuda något som konkurrenterna saknar. En del aktörer erbjuder välljudande premiumlurar i borstad aluminium som gräver djupa hål i plånboken. Andra erbjuder lurar som kostar som en hamburgermeny och låter därefter. Sound by Sweden har valt att ta russinen ur kakan och kombinera bra ljudkvalitet till ett lågt pris, och med de nya lurarna ZERO-TX har de tagit i från tårna för att erbjuda ett par trådlösa lurar som kostar under femhundringen utan att tumma på ljudkvaliteten. Har de lyckats?

Produkten

Sound by Sweden hävdar alltså att de har gjort sig av med allt onödigt för att pressa priset ordentligt, men samtidigt satsat på det viktiga. Det oviktiga som har fått stryka på foten är en påkostad förpackning och flashiga funktioner såsom ANC. Det som inte har bortprioriterats är byggkvalitet, ljudkvalitet och en smidig storlek. ZERO-TX är True Wireless-snäckor utrustade med den fem år gamla Bluetooth-versionen 5.0 och inte någon av de nyare versionerna, men det är inget som behövs här tycker jag. De stödjer TWS+ vilket innebär att man kan använda en snäcka åt gången för både musiklyssning. De är IPX4-klassade så de tål att träna med, även om man vill ge sig ut i löpspåret när det regnar. Däremot tål de inte att spola av. Lurarna kostar 499 kronor.

Komfort och design

Snäckorna är, precis som hos storebrorsan NERO-TX Pro, väldigt små och lätta. De står inte ut speciellt mycket ur öronen och snäckorna väger in på 3,9 gram styck. Även laddningsfodralet är litet och smidigt och får utan problem plats i fickan. Själva fodralet är betydligt mindre än det hos NERO-TX Pro. Designen går åt det diskreta hållet där plasten har en mattsvart färg. De känns plastiga, men relativt tåliga.

Komforten är bra, men jag hade önskat att de satt lite mer fast i öronen när man tränar. Man behöver rätta till snäckorna då och då för att de inte ska ploppa ut när man rör sig mycket. Det hade hjälpt om silikonpluggarna hade bytts ut mot skumproppar. I lugnare sammanhang, som under bilkörning, sitter de dock kvar i öronen. Knapparna som sitter på utsidan av snäckorna är lite väl tröga och man får trycka ganska hårt för att utföra olika kommandon.

Ljudkvalitet

Man kan lätt få för sig att trådlösa hörlurar för en knapp femhundring skulle låta platt och dåligt, och den regeln gäller för i princip alla hörlurar i den här prisklassen, men ZERO-TX är ett undantag. Jag har låtit flera personer testa lurarna och de har fått lyssna på låtar i olika genrer. Därefter har jag frågat hur mycket de tror att de kostar, och ingen av dem har trott att de kostar under tusenlappen. Faktum är att de låter som att de skulle kosta betydligt mer än så och det märks verkligen att Sound by Sweden har prioriterat ljudet framför allt annat. Jag har samtidigt låtit dem lyssna på andra lurar som kostar nästan fem gånger så mycket (recension på de lurarna kommer inom kort) och ett par tyckte att ZERO-TX lät bättre än premiumlurarna. Lurarna separerar olika frekvenser väldigt väl och har en väldigt detaljerad och klar ljudbild. Extremt imponerande! Det enda jag kan sakna lite är en riktigt punchig bas, men för priset får man oförskämt mycket ljud för pengarna.

Samtalsljudet är inte fullt så imponerande, men det låter i alla fall ok.

Batteritid

Lurarna håller i drygt fem timmar med kontinuerlig musiklyssning. Laddningsfodralet håller ytterligare fyra fulla laddningar så den totala batteritiden uppgår till ca. 25 timmar vilket motsvarar ungefär en fjärdedel av vad NERO-TX Pro erbjuder. Man kan dessutom använda en snäcka åt gången om man vill maximera batteritiden. Laddningsfodralet laddas med en usb-c. Det handlar inte om någon snabbladdning här, och fodralet stödjer ingen trådlös laddning heller, men det kan man inte räkna med i den här prisklassen. Batteritiden kan sammanfattas som fullt godkänd, varken mer eller mindre.

Slutsats

Om man vill ha små och lätta True Wireless-lurar som låter som om de kostar runt 2000 kronor så har man en hel del att välja på i 2000-kronorsklassen, eller så kan man välja att köpa ZERO-TX för en fjärdedel av priset. De är allt annat än funktionsspäckade, men låter otroligt bra, är tåliga, lätta och snygga. De är världens just nu mest prisvärda hörlurar, och vi har därför valt att tilldela ZERO-TX (som första hörlurar någonsin) vårt emblem “Bra budgetval” och våra varmaste rekommendationer. En perfekt julklapp kanske?

+ Extremt prisvärda
+ Väldigt bra ljudkvalitet
+ Lätta och smidiga
+ Bra batteritid
+ Vattentåliga
+ Möjlighet att använda en snäcka åt gången
– Lite tröga knappar
– Sitter inte helt fast under löprundor

ZERO-TX

Hörlursmodell: In-ear
Ljudutgångsläge: Stereo
Frekvensrespons: 20 – 20 kHz
Impendans: 16 Ohm
Bluetoothversion: Bluetooth 5.0
Batteritid: 7 timmar med ANC
Mikrofon: Ja
Vikt: 3,9 gr/st

ZERO-TX kan ni köpa hos utvalda elektronikaffärer.


Betygsstegen:
Vi testar, jämför och recenserar olika produkter som har med träning eller styrka att göra, allt från böcker och filmer till träningsutrustning och kosttillskott. Vi testar produkten grundligt för att få ett så rättvist intryck som möjligt. Betyget ska ses som en fingervisning och en avspegling av själva texten. Recensionen är 100% oberoende. Om ni har en produkt som ni vill att vi ska recensera så kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se.

Share

Leave a Reply


*


Translate