MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Vissa helger hopar sig väldigt mycket, och den faktiska verkligheten att man bara kan vara på en plats åt gången blir jobbigare än andra tillfällen. Den nu kommande helgen är den sista innan advent, och det är tydligen ett utmärkt tillfälle att lägga allt möjligt på. För de som tror att jag alltid är med på allt och aldrig tackar nej till något så kan jag meddela att den här helgen är beviset på motsatsen. Jag har blivit bjuden på två olika jakter, varav den ena är en hel jakthelg på synnerligen hjort- och vildsvinsrik mark hos en god vän, som annars är en absolut höjdpunkt på jaktåret. Det har jag i år tackat nej till. Detsamma gäller den jakt som är mer inriktad på älg och kronhjort dit jag hade varit välkommen på söndag. Jag har tackat nej.

Jag har också vurmat för ett klubbtävlingsformat kallat Armsvenskan inom armbrytningen där klubbar tävlar mot varandra, där de första matcherna äger rum på lördag i Gävle. Dit kommer jag inte att åka.

Sveriges Starkaste Man går av stapeln på lördag i Älmhult, och ser ut att bli en formidabel succé inför en utsåld publik. Flera av mina vänner tävlar, det är oerhört spektakulärt och arrangörerna Kraftkamp ser ut att lyfta ett redan fantastiskt koncept till nya höjder. Där ska jag inte heller vara. Istället har jag lämnat mikrofonen till Linnea Enstedt som jag gjorde podden BODY Radio med, och som jag bjöd med som sidekick till Giants Live i Norrköping för några år sedan. Sedan dess är hon en av de ytterst få som jag gärna rekommenderar till sådana uppdrag, helt enkelt för att hon gör det väldigt bra. Det svider mindre att inte vara där när jag lämnar mikrofonen till någon som jag vet är så skicklig.

Det jag i stället ska göra är att projektleda DagenGalan, både liveevenemang och TV-sändning där mitt arbete lyfter fram en massa fantastiska människor i vår sfär. Människor som är med och förändrar andras liv till det bättre på många olika sätt. Det är det bland annat det mitt jobb gör, berättar om fantastiska människor och deras liv, och den här helgen ska vi göra det live. Eftersom det är TV-produktion, musiker, jurygrupper, tekniker, journalister, grafiker, samarbetspartner och en hel del publik inblandad så låter det sig inte flyttas för att jag har fritidsnöjen.

Det är nämligen det allt det andra är. Förtroendeuppdragen inom armbrytningen både i Sverige och internationellt, strongman, jakt och allt annat jag gör nu och då. Det är nöjen, sådant jag gör för att jag tycker att det är roligt. Ofta har jag svårt att prioritera mellan dem, men den här helgen behöver jag inte göra det.

Den här helgen ska jag jobba, dels för att det ingår i min arbetsbeskrivning att kunna göra rätt prioritering när det behövs, dels för att jag faktiskt tycker att mitt arbete är roligt också, men framför allt för att jag tycker att det är viktigt på en annan nivå än sådant jag gör bara för att det är skoj. Den här helgen får ni roa er utan mig.

Share

Leave a Reply


*


Translate