MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Att isländska män är stora och starka kommer säkerligen inte som någon överraskning, åtminstone inte om du är insatt i branschen. De har vunnit mer än en femtedel av Worlds strongest mans tävlingar, vilket inte är något annat än fantastiskt med tanke på att hela världen är med och tävlar.

Av någon anledning är de även duktig på online poker på Island. Därmed är det tydligt att de både är smarta och starka. Även om de är intresserade av spel, är det en stor del av dem som spenderar massvis med tid på gymmet (även om de tar det lugnt mellan träningspassen).

3 isländska män har vunnit tävlingen vid 9 av 42 tillfällen

Tävlingen Worlds strongest man har arrangerats vid 42 olika tillfällen. Vid 9 av dessa tävlingar är det en isländsk man som har stått som vinnare, vilket inte är något annat än fantastiskt. Island har en betydligt mindre befolkning är resten av världens länder, vilket gör att det är absurt att de har vunnit tävlingen så pass många gånger.

Detta bevisar verkligen hur starka de isländska männen är, men även vilken oerhörd dedikation de har till sporten.

Vanliga anledningar för varför isländska män är så starka

Det finns många anledningar för varför de isländska männen är så oerhört starka, varav nedanstående är några av de viktigaste anledningarna:

De har evolutionära fördelar

Islands befolkning har oerhört starka gener, något som sträcker sig tillbaka till vikingatiden. De människor som bor på Island idag är helt enkelt moderna vikingar. Därmed kommer det säkerligen inte som någon överraskning att de är större och starkare än genomsnittet. Vikingarna var kända för att vara större än genomsnittet, och detta har helt enkelt hängt med till modern tid.

En stark träningskultur

Den allra största anledningen för varför Island har producerat så många starka män är helt enkelt att de har en väldigt stark träningskultur. Få andra länder värdesätter styrka lika mycket som Islands befolkning, vilket gör att de får en fördel gentemot de länder där sporter som fotboll, ishockey och liknande ligger i fokus.

Styrketräning är något av en nationalsport, och i och med att de yngre männen från en tidig ålder får se att styrka är något som ska prioriteras, läggs det i genomsnitt större vikt vid detta i jämförelse med andra länder. Därmed är det inte särskilt konstigt att de producerar fler starka män per capita i jämförelse med länder som Norge, Sverige, England och USA.

Rätt diet

Islands befolkning har tillgång till en superb diet. Med tanke på att befolkningen är så liten behöver de inte tillsätta lika mycket tillsatser och liknande som i andra länder, vilket gör att dieten blir mer “ren”. Detta ger dem stora fördelar när det gäller att bygga både styrka och muskler, men även för den generella hälsan.

Comments are closed.


Translate