MAXstyrka

Allt inom kraftsport

I år, då restriktionerna möjliggör större folksamlingar och evenemang, så kommer vi att gå tillbaka till kvalserie har vi i styrgruppen för 105 bestämt (Lars Ainasoja, Adrian Andersson, Emil Gustafsson). Föregående års vinnare Jack Ottendahl kommer bli tilldelad  20p inför kvalserien. Detta är något atleter beslutat gemensamt på det senaste atletmötet som hölls på SSM 105 finalen i Åmål.

Skulle vi inte få tillräckligt med ansökningar om kval så kommer vi att köra en större final med cut.

I kvalen samt finalen ska det vara minst sex grenar och i finalen helst sju grenar om det är genomförbart(tidsmässigt). I kval och final så är det en fördel om man kan ha en eller flera dubbelgrenar. Detta är framförallt för publikens skull samt att man drar ner tiden på tävlingen.

En tävling ska innehålla en gren som testar presstyrkan, och en gren som testar rygg/ben-styrkan, alltså någon typ av marklyft eller knäböj (om arrangören kan påvisa att det går att döma böjgrenen på ett bra och rättvist sätt).

Grenarna som väljs i tävlingen måste ha förekommit på någon av de större tävlingarna de senaste fem åren.  Styrgruppen kommer att titta på helheten i grenvalet så att styrkan i hela kroppen testas och vid behov komma med förslag till korrigeringar.

Blir det fler än tolv tävlande på en kvaltävling så blir det en cut efter två eller tre grenar där de tolv bästa får fortsätta. Om det är genomförbart så kan man ha fler tävlanden men poäng kommer enbart att delas ut till top 10.  De två/tre första grenarna ska då bestå av en rörlig gren och en statisk (press eller mark/böj) gren samt fritt val vid tre.

Den sista anmälningsdagen för att tävla i kvalen är fyra veckor innan tävlingsstart, och grenarna ska bli officiella två månader innan tävlingen äger rum.

För att deltaga i kval har kvalet en deltagaravgift på 300:-.

Kvalen (4 totalt) önskas starta juni månad fram till augusti månad.

Finalen önskas kunna genomföras som senast i september/oktober månad.

I övrigt gäller följande riktlinjer som är att se som en lägstanivå:

Tävlingströjor ska finnas till alla tävlande och pokaler ska finnas till samtliga som klarat kvalcuten och till samtliga finalister.

All information kring Sveriges Starkaste Man ska finnas att läsa på MAXstyrka.se.

Det är önskvärt att kval och final ska filmas och läggas upp på exempelvis Youtube efter respektive tävling.

Prispengar är önskvärt, och då om möjligt ska det utdelas till topp-3 i varje kval, I finalen så  är det krav på prispengar till topp-3 samt bankett efter tävlingen.

Vid kval om möjligt gärna rabaterat boende samt bankett även där.

För er som är intresserade av att arrangera ett kval eller finalen i u105kg klassen så vill styrgruppen nu ha in en intresseanmälan innehållande följande:

  • Tid och plats.
  • Ansvarig arrangör
  • Lämpligt närliggande boende och eventuella kringarrangemang i området, ex. festival eller marknad.
  • Ekonomiska förutsättningar, prispengar, boendekostnad med eventuell rabatt, eventuell bankett m.m.
  • Eventuell mediaexponering och inspelning.
  • Tävlingsledning och sekretariat.
  • Huvuddomare och eventuellt assisterande domare. Dessa ska ha tidigare erfarenhet av att döma strongman och själva ha tävlat på SM-nivå inom sporten.
  • Planerade grenar, inklusive eventuella cutgrenar, och genomförande av dessa. Detta ska endast vara ett förslag, det slutgiltiga grenvalet bestäms i samråd med styrgruppen.

Er intresseanmälan att arrangera ett kval eller finalen 2022, i u105kg klassen ska vara inskickad till styrgruppu105@outlook.com senast den 1april, och arrangörer kommer att utses så fort som möjligt därefter.

Det är krav på att använda sig av www.strengthresults.com under tävlingen. Vi rekommenderar de som fått sina kval godkända att tidigt skapa upp tävlingarna på Strength Results så att det är lätt att komma åt informationen. För den som önskar så kan anmälningarna till tävlingen tas emot på webbsidan och i de fallen så finns alltid en automatiskt uppdaterad anmälningslista att tillgå.

https://www.strengthresults.com/faq så finns det att tillgå ett dokument för hur man förbereder och kör en tävling via Strength Results. Länken ligger längst upp och heter: Administrator’s checklist for running competitions through Strength Results – Swedish.

För frågor om webbsidan så kan ni kontakta Conny Ekholm.

Med vänliga Hälsningar, Styrgrupp U105 , Lars, Adrian och Emil

Share

Leave a Reply


*


Translate