MAXstyrka

Allt inom kraftsport

apr
15

Same same, but different

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Nu i påsk återupptar jag min mångåriga påsktradition att vara på Bilsport Performance&Custom Show som speaker på stuntarenan. Det är med stor spänning och förväntan, för det är det första riktigt stora eventet jag jobbar på sedan pandemin. Ja, det har förekommit andra sedan februari, armbrytnings-sm kanske först och främst, men också andra. Det är roliga evenemang, men till Elmia kommer det 80 000 besökare under påskhelgen. När jag kom in till mässkontoret för att hämta papper och annat som behövs så slogs jag av att allt kändes precis som vanligt. Som om inte två hela år försvunnit från eventkalendrar och planering och allt bara rullat på. Så är det ju inte, men flera gånger har jag kommit på mig själv med att säga ”förra året” om olika evenemang , när jag menar 2019. Det var ju faktiskt då vi sågs senast i de olika kretsarna som samlas runt olika evenemang. Tre år har gått, och frågan är om världen är annorlunda? Är vi annorlunda? Jag är definitivt det när det gäller träning och allmän form, och jag kanske inte riktigt hade hunnit på ett år det jag har hunnit på tre. Motorhobbyn är kanske lite likadan, man hinner bara så mycket hemma i garaget på ett år. Nu har man haft tre år på sig med sina byggen istället för ett. Det jag tror min spänning och förväntan i huvudsak beror på är att jag nu i helgen ska få ett besked om de gångna åren har tagits tillvara, eller om tiden har varit bortkastad? Kanske är det så att det jag kommer att se är samma förändring som tidigare hade skett över tre år också, det är bara det att vi då hade avstämningspunkter så att vi inte sen blivit överraskade. Nu har vi inte kunnat kolla av på tre år, utan får se hela förändringen på en gång.

Jag tror kanske att det är så att några kommer att visa tre års förändring och utveckling, och några ett år års utveckling. Några kommer inte att visa någon utveckling alls, och skillnaden oss emellan kommer inte att bero på någon annan än oss själva. Tid är nämligen det rättvisaste som finns, och trots alla klagomål om att vi inte har tid så har vi alla exakt lika mycket. 24 timmar per dygn, och det har för oss alla gått tre år sedan pandemin bröt ut. En del har byggt i garaget, andra på gymmet, några har suttit i tv-soffan och andra har avvaktat. Var och en har valt hur de har använt den tid som kommit att klumpas ihop i ett två år långt sjok som historien kommer att kalla ”pandemin”.

Det valet är gjort och verkställt, och kan inte ändras nu. Inom den nordiska motorhobbyn ska det på sätt och vis redovisas nu i helgen på Elmia. Det är nu vi ser vad alla har gjort. Tycker man att man har valt fel och att man inte har någon förändring att visa upp så är det så. Det går inte att förändra. De kommande två åren däremot, kan man fatta nya beslut om.

Share

Leave a Reply


*


Translate