MAXstyrka

Allt inom kraftsport

MAX Grip Challenge 2022 närmar sig och det är dags att gå ut med regler och ingångsvikter.

Årets gren kommer bestå av ett tvåhandslyft där man lyfter en trap bar med två släta och kullagrade handtag i rostfritt stål (60 mm i diameter). Handtagen kommer vara riktade så att man lyfter med tummarna framåt, precis som om man hade lyft trap baren som vanligt, utan roterade handtag.

Man kommer få startsignal när man får börja lyfta. Sedan gäller det att kontrollerat lyfta upp vikten och markera kort i toppläget (höften ska fram). Då får man nedsignal och måste följa med ner utan att tappa trap baren.

Ingångsvikten för damerna kommer ligga kring 35-40 kg medan herrarnas ingångsvikt kommer vara runt 70 kg.

Tävlingen hålls kl. 12:45 – 14:15 på Exposcenen. Det är såklart gratis att vara med (man måste dock betala inträdet till Fitnessfestivalen). Greppgurun Arne Persson kommer vara domare och demonspeakern Linnea Enstedt kommer hålla i micken.

Om ni vill vara med i tävlingen kan ni skicka ett mail med namn och ålder till info@maxstyrka.se. Märk mailet “Anmälan till MAX Grip Challenge 2022”. Det kommer också finnas möjlighet att anmäla sig på plats, men då krävs det att man är där i god tid innan tävlingsstart.

Om ni är ett företag som vill sponsra tävlingen och få exponering både på scenen, på MAXstyrka.se och i MAXstyrka Radio kan ni skicka ett mail till info@maxstyrka.se. Märk då mailet med “Sponsring av MAX Grip Challenge 2022”.

Share

3 Responses so far.

  1. Thommy Öhlund skriver:

    En resultatlista vore trevligt att se! Jag debuterade i år och har för mig att hat inte kom sist haha!

  2. Thommy skriver:

    Sorry. Skulle såklart stå *jag.. Inte “hat” 😂

Leave a Reply


*


Translate