MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Coreklassikern plankan är en riktig hatövning för många och de flesta klarar inte många minuter innan kroppen säger ifrån. För ett par människor i världen handlar det snarare om timmar än minuter. I augusti 2021 slog australiensaren Daniel Scali världsrekordet då han gjorde plankan i 9 timmar, 30 minuter och en sekund! Rekordet har sedan stått stadigt (kanske inte så märkligt), men den 20 maj gjorde Josef Salek från Tjeckien ett försök att slå det fantastiska rekordet. Josef lyckades då få tiden 9 timmar, 38 minuter och 47 sekunder! Något säger mig att drömgränsen på tio timmar kommer slås om en inte allt för avlägsen framtid.

Josef har också slagit världsrekord i att springa ett halvmaraton (21,1 km) barfota på is och snö på 1 timme och 36 minuter.

För lite drygt nio år sedan hade vi en tävling som gick ut på att man skulle skicka in en bild eller film på när man körde plankan på ett jobbigt, roligt eller kreativt sätt. Den som då vann tävlingen och 10 kg proteinpulver var armbrytaren Martin Sohlin som körde plankan med 245 kg på ryggen. Såhär såg vinnarbidraget ut:

Om ni tror att ni kan slå världsrekordet, eller något annat världsrekord, så kan ni ansöka här.

Share

Leave a Reply


*


Translate