MAXstyrka

Allt inom kraftsport

aug
27

Test – EX8 Shaker

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Vi som tränar brukar ha något köksskåp fullproppat med gamla plastshakers där trycket har flagnat. I mitt fall är det inte ovanligt att lock, galler och shakers ramlar ut när man öppnar köksluckan och när man väl ska använda en blir det ett pussel att hitta ett lock och galler som passar till den shakern jag har valt. Shakers är slit-och-släng-produkter som är billiga i inköp och ofta har en kvalitet som matchar priset. TV-gladiatorn, proffsboxaren, bodybuildern och träningsprofilen Roddy Benjaminson behöver nog ingen närmre presentation. Han är själva definitionen av någon som inte är lagom och när han nu har designat en shaker är den så långt ifrån lagom som möjligt. EX8 är nämligen ingen vanlig shaker, utan en lyxshaker som kostar över tusenlappen och har en livstidsgaranti.

EX8 är stor och tung, precis som den ska vara. Den rymmer 800 ml och väger ett halvkilo. Roddy hävdar att EX8 är marknadens enda shaker som är uteslutande av metall, men det stämmer bara delvis då EX8 har ett “handtag” (en rem) i gummi som ser till att locket inte försvinner. Utöver remmen och packningar som ser till att shakern håller tätt är den gjord i rostfritt stål. Både locket och korken har bajonettfattning och när man skruvar av dem hörs ett tydligt metallklick som säkert kommer dra blickar till sig på gymmet. Den känns väldigt välbyggd, rejäl och gedigen så du lär inte behöva använda den medföljande livstidsgarantin.

Priset för shakern är 1045 kr. För det priset ingår shakern, extra packningar och ett garantikort i plast. Det som lite överraskande inte följer med är någon form av galler eller mixboll. Det hade varit välkommet då det annars riskerar att bli klumpar i proteindrinken om proteinpulvret är svårlösligt. Därför ringde jag upp Roddy och frågade varför han har valt att inte inkludera ett galler. Han berättade att proteinpulver nuförtiden aldrig klumpar ändå, så ett galler eller en mixboll hade varit överflödigt. Jag har sedan dess skakat ett gäng proteindrinkar (vassle från Tyngre) och Roddy hade rätt: det har inte blivit en enda klump i drinkarna. Om ni som köper shakern trots allt vill ha en mixboll finns de att köpa för en dryg tjuga i diverse webbutiker.

En fördel med att shakern är gjord i metall är att den är luktresistent, vilket betyder att man inte behöver kassera den om man inte orkar diska den på någon månad. Den tål också maskindisk vilket är ett stort plus. En nackdel med att shakern är gjord i metall är att den leder temperatur extremt väl så att fylla den med isvatten eller te är inte att tänka på. Något många shakers har, men som EX8 saknar, är volymmarkeringar då shakern av naturliga skäl inte är genomskinlig.

För att sammanfatta är EX8 en “håll-käften-shaker” som inte skäms för sig. Om din vanliga plastshaker är en sparkcykel är EX8 en stridsvagn. Är den värd 1045 kr? Inte för gemene man, på samma sätt som en Rolex-klocka för ett par hundratusen inte är för alla. Det finns betydligt billigare klockor som visar tiden exakt lika bra som Rolex-klockan och det finns shakers som fungerar minst lika bra som EX8, men om du vill ha en unik shaker som märks och som andas attityd och hardcore så finns det ingen annan shaker som bättre uppfyller de kraven. Det här är marknadens coolaste shaker.

+ Grym byggkvalitet
+ Snygg design
+ Cool bajonettfattning
+ Stor och rymlig
+ Livstidsgaranti
+ Tål maskindisk
+ Luktresistent

– Leder temperaturer
– Dyr

EX8 finns att beställa här.

Share

Leave a Reply


*


Translate