MAXstyrka

Allt inom kraftsport

nov
24

Fitnessfestivalen på G

Posted by Anders Axklo 1 Comment

Följer man mig på SoMe så har man inte riktigt kunnat missat Fitnessfestivalens antågande, på ett flertal sätt. Jag har tillbringat höstens måndagskvällar med att tillsammans med min padawan Linnea podda om just festivalen, och trots att vi har hållit på sedan i somras så har vi inte på långt när hunnit med allt, det kommer att figurera enormt mycket aktiviteter. Självfallet den pulserande kärnan med bodybuilding och fitness, med alla varianter av dessa, men också Crossfit, den nya tävlingsformen Hyrox, Maxgrip Challenge, marklyftstävling med last man standing, Stocklyftning, hela Kampsportsfestivalen med allt den innehåller med mera med mera. Det är liksom ingen hejd. Dessutom utställare och publiktävlingar galore.

Det jag oundvikligen kommer att vara mest fokuserad på är Nordic Open i armbrytning, där det kommer folk från rätt många länder för att vara med. Huvudtävlingen på lördag, och så en overallklass på söndagen, för de som deltagit på lördagen och vill veta hur de hävdar sig om vi tar bort viktklasser. Jag har ett särskilt hjärta för just overalltävlingar, jag har alltid tyckt att den absoluta sanningen om vem som vinner är mest intressant, där alla villkor och förutsättningar räknas som lika, och det är bara det som händer på bordet som gäller.

Fitnessfestivalen är på många sätt en enda stor lek och tävling, men den gör dessutom väldigt mycket som har betydligt mer långtgående positiva effekter. De 1500 skolungdomar som är anmälda och kommer på fredagen är ett rätt seriöst grepp för bidra till att fysisk aktivitet verkligen hör hemma i ett ungt samhälle som blir allt mer digitalt, och kommer att bidra till folkhälsan i många år. Lördagskvällens Guldhjärta, där vi tar på oss kalasbyxorna och lyfter fram föredömen, de som betyder mycket för träningsvärlden i sitt engagemang, driv och goda exempel. För mig personligen kommer det att göra att jag missar armbrytningens efterfest, vilket är lite tråkigt, eftersom det är en helt egen typ av fest som armbrytare älskar och få andra förstår, men det blir kul att dela ut utmärkelser också.

Så här veckan innan jag är inblandad i evenemang så är det inte ovanligt att det plingar i min telefon med olika förfrågningar om att fixa biljetter eller insläpp, vilket jag sällan kan eller vill. De som ordnar stora evenemang behöver intäkterna för att de ska fungera, och givet värdet på festivalen så är det rimligt att pröjsa inträde. För de som tävlar i armbrytningen så ingår det i startavgiften, så där är det redan löst, men det är ju inte bara tävlande som brukar fråga. För att liksom svara på frågan om jag kan fixa till alla på en gång så gör vi så här: Tänker du komma och du vill ha någon fördel av att du känner mig så talar du om det för biljettsystemet. När du bokar skriver du helt enkelt in Axklo30 i rutan där man fyller i kod. Då sjunker priset på endagsbiljetten med 30% från 250 till 175. Det är ändå 75 spänn var. Varsågod.

Share

One Response so far.

  1. Åsa Grantson skriver:

    Axklo30

Leave a Reply


*


Translate