MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jun
21

Vad gör du i garderoben?

Posted by Anders Axklo 0 Comment

Som så många andra får jag mycket av mina tankar och inspiration från roliga bilder på internet. Man tänker att det någon gång skulle bli tröttsamt, men i ärlighetens namn så syns inga tecken på det än, så länge det är nya bilder eller captions, som det numera kallas. Med det menas alltså den ditlagda textkommentaren, och det är i sig en någorlunda ny konstform. Roliga bilder med kommentarer har funnits i alla tider, men att använda orelaterade bilder för att illustrera en helt annan poäng man vill ha fram har dykt upp med internet. Den senaste som fastnade i mitt uppmärksamhetsfält var en förmodad förvirrad gubbe som stack ut handen genom en dörrspringan med orden ”det är slut på papper här inne igen!” Varvid hans något mer klartänkta hustru utbrister ”Skiter du i garderoben nu igen!” Förvisso lite burleskt roligt, men i mitt huvud blev det en omedelbar metafor för ett beteende som dyker upp här och var i min omgivning. Blir du konstant irriterad över att förutsättningarna för det du vill göra inte finns där så är det kanske inte är miljön det är fel på. Det är kanske du som håller på med fel grej på fel ställe. Är du och tränar på ett strongmangym och irriterar dig på att det är skitigt, trots att du säger till varje vecka, ja då kanske du är på fel ställe? Det finns starka indicier på att man blir starkare på skitiga gym, och om du inte tror det så är du nog där du egentligen inte trivs.

Inom armbrytningen så finns det en grupp som lever med den ständiga frågan om var de får tävla utan att bli avstängda. Det är inte det lättaste, eftersom det ändrar sig lite nu och då, och så måste man skrika efter papper igen. Förra veckan var jag på EM i armbrytning i den organisation som tröttnat på att behöva ropa på papper med byxorna runt knäna, och istället flyttat dit man vet att det är ordnat innan. Det är en fantastisk miljö med 100-tals armbrytare från ett 20-tal länder runtom i Europa som ägnar sig åt sin passion utan att fundera över om man måste friskriva sig igen, eller om man misshagat någon och riskerar avstängning. Man sitter helt enkelt inte kvar i garderoben och klagar över att pappret är slut, man har konstaterat att det fanns en bättre omgivning.

Det jag vill ha sagt är att om du hela tiden har problem i miljöer du befinner dig så kanske du är på fel ställe. Det går inte att räkna med att det finns dasspapper i garderoben, för man ska inte sitta där och skita. Visst kan det dyka upp problem även när man är på rätt ställe, men då går det oftast att ordna, utan att man behöver säga adjö till strumporna. Det är när problemen ideligen återkommer det är dags att fundera. Det skulle kunna vara så att du egentligen behöver vara på ett annat ställe om du vill göra det du gör.

Share

Leave a Reply


*


Translate