7 svar

 1. Kushtrim
  7 september, 2017

  I got your back Ågren! Lycka till.

  Svara

 2. Jonas
  7 september, 2017

  Så anledngen till att Stefan bommat ut sig på senaste landslagstävlingarna var att två coacher följde med honom fram till podiet? Stefan, du är urstark! Du har goda förutsättningar att bli en riktigt riktigt bra lyftare. Men jag tror att förbundet kräver resultat, de har från de senaste mästerskapen inget resultat att gå på. Att skylla på flera olika faktorer som tex att få göra sina lyft på rad håller inte i längden. Ge dom resultaten de är ute efter, då får du igenom dina önskemål.

  Svara

  • Andreas
   7 september, 2017

   Vad gör du själv för resultat? Hur många gånger har du gjort tre lyft på raken på ett EM? Hur gick det i så fall?

   Svara

  • Stefan
   10 september, 2017

   Nu läser du in egna tolkningar i texten. Jag har två NM guld och ett NM silver. Det är på tävlingar som förbundet uttryckt ett önskemål om specifika resultat, då har jag också levererat.

   På EM finns enligt mig ingen anledning att lyfta med handbromsen i. Om jag går på säkra lyft hamnar jag ändå långt ner i listan så när man är i form och kommer som en underdog kan man lika gärna lunsa på och söka så bra placering som möjligt.

   Att förbundet slarvar i förberedelserna gör inte mitt jobb lättare.

   Sen skulle det vara intressant om du kollade med förbundet och frågade vad dom ville ha istället för att komma med antaganden.

   Jag ger dom resultat på löpande band. Vem har gått från 270 i totalen till 341 med mersmak på 4 år?

   De resultat som dom kräver för tex VM är orimligt om man inte också får stöttning, kommunikation och good will. Det är därför ingen lyfter på den nivån i Sverige.

   Eller du kanske har en fantastisk lösning på det här Jonas? Kanske rent av själv kan visa vägen?

   Svara

 3. Per Andersson
  7 september, 2017

  Bedrövligt vilken jävla soppa man får ju skämmas att man är Svensk istället för att stötta lyftarna sitter inkompetenta ledare och basar istället för att ta vara på våra talanger.

  Svara

 4. Jonas
  10 september, 2017

  Nej det kanske inte är någon annan svensk än DU som gått från 270 i totalen till 341 med mersmak på fyra år. Men vad är det här “mersmak” egentligen?
  Tian Tao sägs vara “kapabel” till 225 i stöt, men vi har ännu inte sett det från honom på tävling, med andra ord mersmak existerar inte inom elitidrottens värld. Resultaten räknas och det kommer alltid att finnas omständigheter, faktorer och annat som kommer att påverka en negativt. Detta är något alla elitidrottare alltid måste kunna hantera, både i vardagen och på tävlingar (stora som små). Sluta skyll på yttre omständigheter och lägg mer energi i träningslokalen så ska du se att du kommer att stöta +200kilo.

  341 i totalen hade räckt till en 28e plats på VM 2015, en 16e plats på EM 2017

  Btw, vad menar du med att ingen lyfter på den nivån i Sverige? Angelica Roos och Patricia Strenius kom topp 8 på EM 2017.

  Lycka till!

  Svara

  • Stefan
   10 september, 2017

   Det glädjer mig att du intresserar dig Jonas. 🙂

   Visst kommer det alltid finnas yttre omständigheter. Problemet är att för att lyckas så kan man ju försöka ta bort så många som möjligt. Dom här omständigheterna kommer från mitt egna förbund vilket milt uttryckt är onödigt.

   Det som menas med mersmak är att man visar både en vilja och potential att lyfta mer. Med det så finns också mening att satsa på atleten.

   Att 341 kg inte räcker långt på EM och VM är jag mycket medveten om varför jag satsade högre än så. Det var alltså ingen mening att göra det jag redan gjort eftersom en sådan placering som du antyder inte är mycket att komma med. Satsar man högt riskerar man också mycket. Jag ber om ursäkt att jag ännu inte lyckats.

   Jag tränar så hårt jag kan på gymmet. Häng med någon gång så får du se 🙂

   Jag uttrycker mig slarvigt, det är ingen som lyfter på den nivån av herrarna. Skillnad eller ej vet jag inte men vi kan skönja ett mönster. kanske behöver vi annan stöttning, annan träning eller fler chanser?

   Kom gärna förbi någon gång så kan vi vrida och vända, stöta och blöta. Jag är beredd att lyssna på kritik om det kan föra mig framåt.

   Tack för input!

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Överst på sidan
mobil skrivbord