MAXstyrka

Allt inom kraftsport

sep
22

Zydrunas Savickas vann WSM 2010

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Zydrunas Savickas visade på nytt att han är världens bästa strongman när han i dag vann titeln Världens Starkaste Man för andra året i rad.

Brian Shaw vann Atlasstenarna, Stefán Sölvi Pétursson kom på andra plats och Savickas var tredje snabbast i den avslutande grenen. Detta gjorde att Savickas fick samma slutpoäng som Brian Shaw. Både Shaw och Savickas hade två grensegrar var och båda kom på delad första plats i en gren. Eftersom Savickas kom på andra plats i en gren (Shaw kom aldrig tvåa i någon gren) så var det det som avgjorde tävlingen, och Savickas stod till sist som slutsegrare.

Misha Koklyeav kom fyra i Atlasstenarna, men medaljen var redan fixad. En mycket imponerande tävling av Misha.

Stefán Sölvi Pétursson kom på fjärde plats och visade verkligen att han redan nu är en man att räkna med i de stora tävlingarna. En fjärde plats i WSM var det nog ingen som trodde att han var kapabel till. Mycket imponerande.

Travis Ortmayer fick konstigt nog bara upp tre stenar och hamnade näst sist i sin paradgren. Han gav förmodligen upp eftersom han visste att en medalj var omöjligt för honom att få. En femte plats fick han nöja sig med det här året också.

Nick Best gjorde också en imponerande tävling och hamnade på en sjätte plats totalt.

Ervin Katona kom sjua, vilket var en ganska väntad placering för hans del.

Terry Hollands kom på åttonde plats, och det får han absolut vara nöjd med med tanke på hans bicepsskada tidigare i år.

Derek Poundstone gör sin sämsta tävling någonsin, men med tanke på hans skador så kunde man inte förvänta sig någon bättre placering än så.

Jason Bergmann kom sist i år, och om Johannes Årsjö inte hade hoppat av tävlingen så hade Bergmann förmodligen inte ens kommit till final.

Det var med den absolut minsta marginalen som WSM 2010 avgjordes. Till slut stod förra årets mästare Zydrunas Savickas som vinnare, Brian Shaw tog silvret och Koklyeav tog bronset, precis som vi tippade innan grupptävlingarna ens hade börjat. Ett stort grattis till Big Z för ännu en grym prestation.


Share

Leave a Reply


*


Translate