MAXstyrka

Allt inom kraftsport

feb
06

De här kommer tävla på Arnolds

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Nu är namnen på de som kommer att tävla på Arnold Strongman Classic 2012 officiella, och det är en minst sagt diger lista.

Till att börja med hittar vi en hel del mer eller mindre självklara namn. Den regerande mästaren och vinnaren i WSM 2011, Brian Shaw, kommer att få kämpa mot i princip hela världseliten. Den sexfaldiga mästaren Zydrunas Savickas kommer att försöka ta tillbaks titeln (som han hade senast 2008).  Den tvåfaldiga mästaren Derek Poundstone (som senast tog guldet 2010) kommer även han att försöka ta tillbaka titeln. Mike Jenkins tog silvret förra året bakom Brian Shaw, och han kommer göra allt för att hoppa upp en placering. Mikhail Koklyaev har tre pallplatser i tävlingen som meriter och gör comeback som strongman efter att ha tävlingssatsat som tyngdlyftare. Världens bästa marklyftare, Benedikt Magnússon, gör comeback i ASC (han tävlade senast 2008).

Terry Hollands fick i sista sekunden en invit till tävlingen efter att mängder med fans hade hört av sig till arrangörerna och krävt att den enorma engelsmannen skulle få vara med på grund av sin tredjeplats i WSM 2011. Han vann också All American Strongman Challenge 2011.

Några nykomlingar ser vi också. När MAXstyrka intervjuade Laurence Shahlaei så sa han att han hoppades på att få en biljett till ASC 2011, något som han också fick efter sin starka fjärdeplats i WSM 2011.

Hafthor Björnsson kommer också att göra debut i tävlingen efter att ha kommit tvåa i Arnold Amateur Strongman 2011 och dessutom kommit på en mycket imponerande sjätteplats i Världens Starkaste Man 2011. Det kommer att bli mycket intressant att se vad den unga isländska jätten kan göra här.

En annan som också kommer att vara med i tävlingen för första gången är Mike Burke som måste klassas som lite av en doldis. Han vann biljetten till ASC genom att vinna All American Strongman Challenge 2012 nu i slutet av januari. Han kom också trea i Arnold Amateur Strongman 2011.

Matesz Baron, som vann Arnold Amateur Strongman 2011, kommer tydligen inte att tävla i ASC i år. Travis Ortmayer kommer lite överraskande heller inte att vara med i år.

Den kompletta deltagarlistan ser ut så här:

Brian Shaw, Zydrunas Savickas, Terry Hollands, Laurence Shahlaei, Derek Poundstone, Hafthor Björnsson, Mike Jenkins, Mikhail Koklyaev, Benedikt Magnússon och Mike Burke.

Tävlingen kommer att gå av stapeln den 2 – 3 mars.


Share

Leave a Reply


*


Translate