MAXstyrka

Allt inom kraftsport

okt
08

Savickas vann Savickas Grand Prix

Posted by MAXstyrka 0 Comment

Zydrunas Savickas vann som väntat tävlingen Savickas Grand Prix (en tävling i SCL). Nivån var skyhög, och en stor del av startfältet bestod av finalister från Världens Starkaste Man 2012.

Johannes Årsjö var en av dem, och han började tävlingen riktigt bra genom att komma trea i den första grenen (Medley). Savickas vann grenen. Efter den andra grenen, Fronthold (med 35 kg), så låg Johannes fyra i totalen. Katona vann den grenen.

Sen var det dags för Stocklyfts-VM. Johannes lyfte som sagt 185 kg, vilket var en tangering av sitt svenska nytagna rekord som han satte i WSM 2012.

Efter det fortsatte Savickas Grand Prix med stocklyft för reps på 155 kg, som Savickas vann. Efter det var det marklyft (reps på 360 kg), och grensegern delade Savickas och Caron på. Den femte grenen var Power Stairs, som Savickas vann. Här tappade Johannes en del poäng, och han låg femma inför den sista grenen.

De otroligt tuffa veckorna hade tagit ut sin rätt, och i den sista grenen (Atlasstenarna) så gick både Caron och Bruskokas om honom. Johannes slutade sjua totalt sett (en poäng bakom Caron och två poäng bakom Bruskokas). Lalas vann stenarna framför Savickas.

Nu väntar vila och återhämtning för vår svenska stjärna.

Slutresultatet blev:

1. Zydrunas Savickas – 73.5 p
2. Vidas Blekaitis – 61.0 p
3. Vytautas Lalas – 58.5 p
4. Krzysztof Radzikowski – 52.5 p
5. Saulius Bruskokas – 45.5 p
6. Jean-Francois Caron – 44.5 p
7. Johannes Årsjo – 43.5 p
8. Lauri Nami – 39.5 p

Share

Leave a Reply


*


Translate