MAXstyrka

Allt inom kraftsport

jul
25

Vad som hänt det senaste

Posted by Sebastian Davidsson 0 Comment

Dags att skriva ett inlägg för att visa ett livstecken här 🙂

Det har hänt väldigt mycket det sista vilket har gjort att träningen har blivit mycket lidande de senaste 2 månaderna, jag har bara tränat något enstaka pass här och var.

Efter att ha fått hjärtklappning på min senaste tävling i Värmdö så har jag fattat ett jättejobbigt men nödvändigt beslut att inte tävla mer förrän jag förhoppningsvis fått ordning på mina besvär. Även om det blir så att jag inte kan tävla mer, så är jag ändå väldigt stolt över vad jag åstadkommit. Jag har tävlat i Strongman i 7 år och jag har uppfyllt en dröm jag haft sedan barnsben. Jag har gjort 52 tävlingar varav 9 utomlands och kommit på pallen på 40 av dessa tävlingar varav 5 internationella pallplatser!

Mina planer den närmaste tiden är att träna gymträning som tidigare fast med lättare vikter för att hålla mig i form och behålla styrkan. Strongmanträning har jag tänkt att ligga lågt med fast jag kommer lägga lite fokus på stenlyft eftersom vi gjutit en 225 kg:s atlassten som dessutom både David Nyström och Johannes Årsjö lyckats lyfta!!! Då måste jag ju också lägga upp aset! 🙂

Förra helgen var jag i Ystad och var domare på det sista kvalet till Sveriges Starkaste Man. Det var jätteroligt att få vara med och döma även om det hade varit roligare att tävla själv såklart. Maxstyrka var på plats och kommer skriva en fet artikel framöver så håll utkik efter den! Tills dess kan jag avslöja att i SM-kvalet så vann David, Stisse Bergkvist kom 2:a och Fredrik Johansson kom 3:a. De som kvalade blev Fredrik, Love Häkänen och Christoffer Jacobsson eftersom David och Stisse kvalat tidigare.

På tal om finalen så är det snart dags: Den 16:e Augusti på westernstaden High Chaparral avgörs det och det kommer bli en tung, häftig och spektakulär tävling, missa inte den!!! Mer information finns i detta facebook-evenemang.

Och sist men inte minst, imorgon tävlar 2 kompisar på SM-finalen i -105 kg i Sollefteå: Rikard “Valpen” Andersson och Daniel Back. Tyvärr kan jag inte följa med upp men båda 2 är riktigt duktiga så det kommer gå kanon! Lycka till!!!!!

Share

Leave a Reply


*


Translate