MAXstyrka

Allt inom kraftsport

Precis som förra året så hålls tävlingen Världens Starkaste Viking på vildmarkshotellet Fefor i Vinstra, Norge. Förra året var David Nyström på plats, och kom då på en imponerande andraplats efter bl.a. ett präktigt världsrekord i grenen Front Hold. Han tog silvret bakom Hafthor Björnsson men framför bl.a. Terry Hollands. Han fick därmed en biljett till Världens Starkaste Man 2015. Läs MAXstyrkas stora tävlingsartikel från förra årets tävling!

Det här året är det alltså dags igen. Den 30 januari hålls den första grenen (på kvällen, inne i hotellet), och de resterande grenarna hålls lördagen den 31 januari. Den regerande mästaren, Hafthor Björnsson, är åter på plats för att försvara sin titel, och David är på plats för att snuva honom på den. Den här gången är tävlingen en del i SCL (årets första tävling i MHP Strongman Champion Leauge) istället för Giants Live, vilket betyder att det inte finns några WSM-biljetter i potten. Tävlingen kommer att sändas på TV i 92 länder.

hafthorvinnareDe som kommer att tävla är:

Hafthor Julius Björnsson (Island)
David Nyström (Sverige)
Krzysztof Radzikowski (Polen)
Ervin Katona (Serbia)
Mariusz Lalas (Litauen)
Alex Moonen (Holland)
JF Caron (Canada)
Ole Martin Hansen (Norge)
Bjørn Andre Solvang (Norge)
Espen Aune (Norge)
Lauri Nämi (Estland)
Antti Mourujärvi (Finland)

Den första grenen är återigen Front Hold, och kanske får vi se en ny episk duell mellan David Nyström och Bjørn Andre Solvang (David är favorit till att vinna grenen). Andra grenar är viking press, ok, boat pull med ett vikingaskepp, Hercules Hold och loading. Bra grenar för David med andra ord. Svend Karlsen är speaker och arrangör. På fredag kan ni lyssna på en intervju med Svend i MAXstyrka Radio!

Fefor ligger vackert belägrat 930 meter över havet, och vid den här tiden på året är det runt 20 minusgrader. Tävlingen hålls utomhus (med undantag för den första grenen), så glöm inte mössa och vantar om ni ska åka upp. Om ni inte ska åka upp så kommer MAXstyrka vara på plats och uppdatera er om tävlingen via vår Facebooksida. Gå gärna in på tävlingens officiella Facebooksida också.

davidfrontholddavidloadingnorgefeforposter

Share

Leave a Reply


*


Translate